TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU’NDAN MEZUNİYET COŞKUSU

Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksekokulu 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni 18 Mayıs 2018 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Havsa Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ayhan Aytaç, İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Trakya Üniversitesi MEYOK Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda, Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Barış Özkapı, Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Hakan Akıncı, yüksekokul öğretim elemanları ve öğrenciler ile öğrenci velileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Trakya Üniversitesi Tanıtım Sunumu’nun izlenmesi ve mezun öğrenciler adına okul birincisinin konuşması ile devam etti. Mezun öğrenciler adına konuşmayı Havsa Meslek Yüksekokulu 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı birincisi ve Bankacılık ve Sigortacılık Programı öğrencisi Çağla Tari yaptı. Çağla Tari konuşmasında Havsa Meslek Yüksekokulu öğrencileri olarak ortak bir hüznü ve sevinci paylaştıklarını belirterek “Hayatımızın bir perdesini acı ve tatlı anılarla geride bırakarak yeni heyecan ve umutlarla yelken açıyoruz. Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır. Bu manada iki yıl önce başladığımız bu zorlu eğitim sürecinde bizlere yol göstererek yeni ufuklar açan çok kıymetli hocalarımıza teşekkürlerimizi bir borç biliriz. Bizler için belirledikleri her çizgi, gösterdikleri her yol kutsaldır. Hocalarım dışında her anımızda yanımızda olan ve bizlere güvenen ailelerimize bu mutlu günde bizleri yalnız bırakmadıkları için şükranlarımızı sunarız. Sevgili arkadaşlarım, bizler bugün mezun oluyor ancak bir sona doğru değil, yeni başlangıçlara doğru adımlar atıyoruz. Asıl yolculuğumuz şimdi başlıyor ve bu yolda hiç durmadan, yorulmadan başarıya doğru koşmak gerekecektir. Hepimiz için bu yolun açık ve aydınlık olmasını dilerim.” dedi.

Mezun öğrencimiz Çağla Tari’nin konuşmalarının ardından bir konuşma gerçekleştiren Havsa Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ayhan Aytaç, “Sevgili aileler, çocuklarınız öyle bir şehir de yetiştiler ki Edirne 92 yıl 6 ay Osmanlı’ya başkentlik etmiş, Mimar Sinan’ın nakşettiği, Adalı Halillerin peşrevleri ile nidalarını duyurduğu, Ülkemizde ilk tıp medresesinin varlığı ile yoğurulduğu ve en önemlisi Peygamber Efendimizin işaret ettiği bir şehir. Meslek Yüksekokulumuzun kuruluşu ve günümüze uzanan serüveni 1995 yılına uzanır. O tarihte sınırlı imkanlar, öğrenciler ve akademisyenler ile başlayan bu serüven, günümüze kadar gelen süreç içerisinde kendine özgü yenilikçi yapısı, 20’ye yakın öğretim elemanı ve 1600 kadar öğrencisi ile ayrı bir cazibe unsuru haline gelmiştir. Havsa İlçesi’nin en önemli dinamiklerinden biri olma yolunda da hızla ilerlemektedir. Yüksekokulumuz sadece eğitim öğretimi değil, akademisyenlerimizin de katkılarıyla bilimi irdelemeyi, projeler üretmeyi ve öğrencilerine daha faydalı olabilmeyi misyon edindi. Eğitim öğretim, tek taraflı bir müessese ve bir tarafın çaba ve gayretleri ile müspet sonuçların elde edileceği bir alan değildir. Bu noktada kıymetli öğrenci velilerimize teşekkür ve şükranlarımızı bir borç biliriz. Evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. İki yıllık eğitim öğretim süreci içerisinde öğrencilerimiz, her daim müspet tutum ve davranışlar içerisinde olarak yetiştikleri aile geleneğinin örnek birer timsali oldular. Bugün, onlar için heyecanlı ve gururlu bir gün. Bizler de böyle bir günde öğrenci ve velilerimizi yalnız bırakmayarak bu sevince ve gurura ortak oluyoruz. Her biri iki yıl önce toprağa atılan birer tohum gibiydi, bugün ise filizlendiklerine şahit oluyoruz. Gelecekte iş hayatlarına adım atarak üretime katkı sunmaya başladıklarında oluşacak beklentimiz, Trakya Üniversitesi kimliğini onur ve gururla taşımak olacaktır. Trakya Üniversitesi’nin adını gittikleri her yerde gururla taşıyacaklarına olan inancımız sonsuzdur. Mezun olarak buradan ayrılıyor olsalar da Trakya Üniversitesi olarak kapılarımızın kendilerine her daim açık olduğunu bilmelerini isterim. Trakya Üniversitesi, diğer üniversitelerden farklı bir misyon ve anlayışa sahip olarak kapılarını öğrencilere ardına kadar açık tutar. Öğrencilerimizin mezun olmaları ve buradan ayrılacak olmaları bu durumu değiştirmiyor. Bizler, öğrencilerimizin sürekli yakınında ve yanındayız. Son olarak burada bulunan ailelerimiz, evlatlarının bu mutlu günlerinde onların yanında olarak kendilerine destek verdikleri ve Üniversitemizi onurlandırdıkları için sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

Havsa Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ayhan Aytaç’ın ardından konuşan Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, “Trakya Üniversitesi, kurulduğu 1982 yılından bugüne bünyesinden üç üniversite çıkarmayı başarmış ve halihazırda 12 fakülte, 5 enstitü, 6 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu, 1 devlet konservatuvarı, 30’u aşkın uygulama ve araştırma merkezi ve 49.000 öğrencisi ile emin ve güçlü adımlarla eğitim yaşamını sürdürüyor. Üniversitemiz, her yeni gün bilime değer katarak, bilgi ve tecrübesini artırarak daha kaliteli hizmet sunma ve daha üstün bireyler yetiştirme yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Havsa Meslek Yüksekokulu da bu misyon ve sorumluluğu hisseden ve taşıyan güzide meslek yüksokullarımızdan biridir. Meslek Yüksekokulumuz bugün modern eğitim binası, özveri içerisinde çalışan akademisyenleri ve ortaya çıkardığı verimler ile gururlandığımız bir meslek yüksekokulumuz. Mezuniyetle öğrencilerimizi kaybedecek olmanın hüznünü ve bir o kadar da bizleri yeni hayatlarında en güzel şekilde temsil edeceklerini bilmenin gururunu yaşıyoruz. Öğrencilerimiz, bugüne kadar mesleki bilgiler ile donanarak iş yaşamına hazır hale geldiler. Öğrendikleri bilgi ve tecrübeleri gittikleri yerlere taşıyarak bizleri en iyi şekilde temsil edeceklerinden en ufak şüphemiz yoktur. Kıymetli öğrencilerimizin yetişmesinde engin emekleri olan cefakar ve vefakar anne ve babaları kutluyor, derin sevgi ve saygı ile ellerinden öpüyorum. Öğrencilerimizi yollarının ve bahtlarının açık olması temennisiyle uğurluyor, Ülkemize, milletimize hayırlı birer fert olmalarını diliyorum. Sözlerime söz verirken 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramınızı ve yine içerisinde bulunduğumuz mübarek 3 aylar ile gelecek mübarek Ramazan ayınızı en içten dileklerimle kutluyor ve şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mümin Şahin, konuşmalarının ardından Havsa Meslek Yüksekokulu birincisi Çağla Tari’ye plaket ve mezuniyet belgesini takdim etti.

Okul birincisi Çağla Tari’nin ardından 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Havsa Meslek Yüksekokulu ikincisi Erol Şeker ve üçüncü Ayşe Kartal’a sırasıyla İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Trakya Üniversitesi MEYOK Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda ve Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Barış Özkapı tarafından plaketleri verildi.

Tören, programlara göre mezun olan öğrencilerin mezuniyet belgelerinin verilmesinin ve meslek andının okunmasının ardından sona erdi.

Bu içerik 21.05.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1167 kez okundu.