TRAKYA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİNDEN CUMHURİYETİN 97. YILINA ÖZEL 97 ESERİN YER ALDIĞI SERGİ

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen ve küratörlüğünü Dekan Prof. Melihat Tüzün’ün üstlendiği “Cumhuriyetin 97 Yılı 97 Eser-29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Uluslararası Sanal Karma Sergisi” 29 Ekim 2020’de Trakya Üniversitesinin sosyal medya hesaplarından yayımlanacak.

Sergide, Balkanlar başta olmak üzere uluslararası alanda üretim yapan akademisyen-sanatçıların aynı platformda buluşmaları sağlanacak. Sergi, dünyada hala etkisini sürdüren COVID-19 salgını sebebiyle online olarak gerçekleştirilecektir.  Online serginin ardından her akademisyen-sanatçıya Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından onaylanmış bir katılım belgesi gönderilecektir.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın ülkemizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere armağan ettiği ülkenin en önemli bayramlarından biri olduğunu ifade eden Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün “Bu özel bayramımız için uluslararası bir sergi düzenlemeye karar verdik. Bu sergiyi gelenekselleştirmeyi planlıyoruz. Sergimizin uluslararası bir etkinlik olarak planlanmış olmasının başlıca amaçlarından biri, başta Balkanlar olmak üzere tüm ülkelerle sanatsal ve kültürel iş birliğine katkıda bulunmaktır. Bir diğer neden ise; Ulu Önderimizin ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ sözünün toplumların her konuda yaptıkları barışçıl iş birlikleri ve birbirilerine karşı olan saygıları sayesinde gerçekleşebileceği gerçeğidir.” dedi.

Bu içerik 23.10.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 662 kez okundu.