TRAKYA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ’NE YOĞUN İLGİ

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı yetenek sınavları tamamlandı. Resim, Heykel ve Grafik Tasarım olmak üzere 3 farklı bölümde öğrenim görmek isteyen 650 aday, 30 Temmuz-13 Ağustos tarihleri arasında ön başvurularını gerçekleştirdi. Grafik Tasarım Bölümü’nün 30 kişilik kontenjanı için 86, Resim Bölümü’nün 30 kişilik kontenjanı için 222, Heykel Bölümü’nün 15 kişilik kontenjanı için 68 kişi sınava katılarak, 15 ve 16 Ağustos tarihlerinde, Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi Fuayesi’nde yeteneklerini sergiledi.

İki aşamada gerçekleştirilen sınavda adaylar, gördükleri bir objenin oran-orantısı, kağıda düzgün yerleştirerek çizip çizemedikleri, formunu doğru ifade edip edemedikleri, konuyu yaratıcı bir biçimde işleme yetenekleri, temel elemanları kullanarak iyi bir kompozisyon oluşturma becerileri ve detayları ne kadar fazla görerek çizebildikleri gibi başlıklarda değerlendirildi. İlk aşamada başarılı olan 271 aday, ikinci aşamada Grafik Tasarım, Heykel ve Resim alanlarında gerçekleştirilen bölüm sınavlarına girerek belirlenen kontenjanlara yerleşmek için yarıştı.

Farklı sanat dallarında sanatçıların yetiştirilmesi, toplumun kültürel ve sanatsal gelişiminin evrensel değerlere taşınması, sanat alanında bilgili ve yetkin eğitmenlerin yetiştirilmesi ve gelecek kuşaklara sanatsal değerlerin aktarılması amaçlarını taşıyan Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne yerleşmek isteyen adayların yetenek sınavları, alanında yetkin jüri üyelerinin katılımıyla, objektif bir şekilde değerlendirildi.

Bu içerik 17.08.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 3869 kez okundu.