TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ’NDEN MEZUNİYET COŞKUSU

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, 14 Mayıs 2018’de, Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Üç bölüm halinde gün boyu devam eden mezuniyet törenlerine, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Rıdvan Canım, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yılmaz Çakıcı, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Yıldırım Tuğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Hakan Akıncı, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin, öğretim elemanları, aileler ve öğrenciler katıldı.

Törenin başlangıcında, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Eğitimi Ana Bilim Dalı Çoksesli Korosu tarafından Koro Şefi Öğr. Gör. Zübeyde Omurtay ve Orkestra Şefi Öğr. Gör. Gül Nalkıran yönetiminde “Öğretmen Marşı” ile “Hababam Sınıfı” müzikleri icra edildi. Törende ayrıca Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Türk Müziği Korosu, Şef Öğr. Gör Nurdan Özkorkut yönetiminde öğrencilerimiz ve ailelerine mini bir konser verdi. Konserin ardından Trakya Üniversitesi Tanıtım Sunumu izlenerek açılış konuşmalarına geçildi.

Eğitim Fakültesi birincisi ve Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Esma Çalhan, Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Resim-İş Öğretmenliği ve Müzik Öğretmenliği öğrencilerinin mezuniyet belgelerinin verildiği törenin ilk bölümünde, mezun öğrenciler adına bir konuşma yaptı. Esma Çalhan, arkadaşlarıyla birlikte öğretmenlik gayesiyle çıktıkları mukaddes yolu başarıyla tamamlamanın haklı gururu ve mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek üniversite yıllarının en kıymetli ve verimli yılları olduğunu söyledi. Çalhan ayrıca öğretmenliğin bir gönül işi ve mesleği olduğunu ifade ederek “Bizler mesleğimizin gururunu ve sorumluluğunu her daim içimizde hissederek mesleğimize gönül verenleriz. Her öğrencinin bir cevher olduğunu bilerek her gün bir nakkaş inceliği, bir ressam sabrı ve heykeltıraş titizliğiyle sanat eseri ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizin yeteneklerini keşfettikleri tarifi imkansız anlara şahitlik ediyoruz. Öğretmenliğin üç altın kuralı vardır. Dünyaya gelen çocuğu minnettarlıkla kabul etmek, ona sevgiyle öğretmek ve insana yakışan bir bağımsızlık içinde ona rehberlik etmek. Bugün burada aynı heyecanı ve gururu paylaştığımız tüm öğretmen arkadaşlarımla birlikte mesleğimizi, bu uğurda her çocuğun içindeki gerçek öğrenme potansiyeli ve sevgisini ortaya çıkarmaya adıyoruz. Bir cana dokunmak adına yola çıkarak öğretmenlik yapmaya değil, öğretmen olmaya söz veriyoruz. Bu yolda emek verecek tüm öğretmen arkadaşlarım, yolunuz açık olsun. Kalbiniz daima öğretme arzusu ve çocuk sevgisiyle atsın. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yeni nesil bizlerin eseri olacaktır. Bu sözlerin ışığında fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek için emin adımlarla ilerleyeceğiz. Eğitim hayatımız boyunca desteklerini hiç esirgemeyen, her söze tüm içtenlikleriyle cevap veren, yanlış yapacaksanız burada yapın ki hep birlikte düzeltelim diyerek bizlere yanlış yapmamayı değil, yaptığımız yanlışları düzeltme fırsatı sağlayan, öğretmenliklerini ve öğretme arzularını örnek aldığımız tüm hocalarımıza sonsuz teşekkürlerimizi bir borç biliriz. Sizden çok şey öğrendik. Her daim yanımızda olan, elimizi bırakmayarak bizlere destek olan, bizleri büyüterek bu noktalara getiren ve güçlü hissetmemizi sağlayan ailelerimize de bize kattıkları için minnettarız.” dedi.

Fakülte birincisi öğrencimizin konuşmasının ardından öğrencilerimize ve ailelerine seslenen Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Rıdvan Canım, “Sevgili mezunlarımız, aslında dört yıllık bir eğitimin sonunda sizleri hayatınızda yeni bir yolculuğa uğurlama törenidir bu. İnanıyorum ki birçoğunuz buruk bir sevinci, karmaşık bir mutluluğu yaşıyor. Sizin ve ailelerinizin yüreklerinde bu mutluluk çırpıntısı sürerken hayata neresinden tutunacağınız endişeleri sizi bırakmıyor. Ancak bugün yine de sizler sevinci ve mutluluğu fazlasıyla hak ediyorsunuz. Hiç kuşku yok ki Edirne’den ve üniversitemizden ayrılıp gittikten sonraki yıllar size, burada yaşadığınız anıları asla unutturmayacak. Unutmamanız gereken başka şeyler de var. Herkesin mutlaka bir hedefi vardır. Hedefsiz insan yok. Ancak doğru hedeflerimiz olmalı. Doğru hedefe ulaşmak için de aldığımız eğitim, sahip olduğumuz irade, azim ve kararlılığımız rehberimiz olacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir engel bizleri yolumuzdan alıkoymamalı, yıldırmamalı ve hedefimizden saptırmamalıdır. Yol o kadar çok ki bu noktada seçimlerimiz çok önemli ve bütün yollar bizim tercihlerimizi gözlüyor. Aldığınız eğitimlerden sonra inanıyoruz ki doğru seçimler yapabilecek durumdasınız. Burada geçirdiğiniz yıllar içerisinde sizlere bilgiye ulaşmanın yollarını ve sırlarını vermeye çalıştık. Sizlere sadece cevap bulmayı değil, sormayı ve sorgulamayı kazandırmaya çalıştık. Sizlere farklı fikirlere sahip insanlarla birlikte yaşama kültürünü vermeye gayret ettik. Farklı fikir ve ayrıcalıklara sahip olmanın bir yük ve çatışma sebebi değil, bir zenginlik olduğunu yaşayarak göstermeye çalıştık. Hayatımızın bir döneminde yeniden karşılaştığımızda sizleri birer öğretmen, güzel işler başaran mutlu ve huzurlu bireyler olarak görmenin gururu bizlere yetecektir. Kendinize, çevrenize, sizlere eli ve emeği dokunan herkese faydalı; birlik ve beraberlik duygusuna yürekten inanan bireyler olmanızı diliyoruz. Bunu en çok da milletimiz, devletimiz ve ülkemiz için istiyoruz. Devletimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okumanızı, anlamanızı ve gelecek nesillere taşımanızı istiyoruz. Duruş sahibi, haysiyetli ve şahsiyetli, onurlu ve iffetli öğrencilerimiz bizim de onurumuz ve gururumuzdur. Sizlerden ülkemizi daha ileriye taşımanın ideali, gayret ve çabası içerisinde olmanızı ve çok çalışkan olmanızı arzu ediyoruz. Adım atacağınız yeni hayatlarınızda sizlere başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınızın açık olsun. Bu yolda sizlere olan güvenimiz sonsuzdur. Son olarak öğrencilerimizin hayat yolundaki en yakın destekçileri olan ailelerini de kutluyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise “Sizler medeniyetimizin yeni tohumları ve taze fidanlarısınız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Türk çocuğu, atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır. Muhtaç olduğunuz kuvvet damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur. Bugün mezun oluyor ve aramızdan ayrılıyorsunuz. Yıllar önce çıktığınız bu yolculuk bugün yeni bir mecraya açılıyor. İnternet ve bilişim çağı dediğimiz yeni bir dönemin içerisindeyiz. Bu yeni dönemde bilgi çok hızlı değişiyor. Sizler çağın gereklerine ve ihtiyaçlarına uygun olarak yetişen fertler olarak bilgilerinizi her zaman taze tutacak ve ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak yeni nesilleri yetiştireceksiniz. Attığınız bu yeni adımda yolunuz ve bahtınız açık olsun. Sevgili anne ve babalar, sizler için çok özel ve anlamlı bir gün yaşıyorsunuz. Göz bebeği evlatlarınız bugün mezun oluyor. Hepinizi kutluyorum. Onlar, gittikleri yerde bir yanlışı düzelttiklerinde, iyi insanlar yetiştirdiklerinde, bu güzellikten elbette siz de pay alacaksınız. Öğrencilerimizi yetiştiren üniversitemizin kıymetli akademisyenlerinin de önemi ve değeri büyük. Onların da değerli çabaları ve emekleri var. Bu düşüncelerle tüm öğrencilerimize başarılar diliyor ve aileleri tebrik ediyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun konuşmalarının ardından Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim- İş Öğretmenliği öğrencisi Seyide Aydemir, Rektörümüze kendi emeği Atatürk Portresi hediye etti. Hediye takdiminin ardından Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Rıdvan Canım tarafından dereceye giren öğrencilerden fakülte birincisi Esra Çalhan’a, fakülte ikincisi Cengizhan Şirin’e ve fakülte üçüncüsü Derya Yığınlı’ya plaketleri takdim edildi ve program mezun öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesi ile devam etti.

Töreninin öğleden sonraki ikinci bölümünde İngilizce Öğretmenliği, Almanca Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği ve İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümlerinin mezuniyetleri gerçekleştirildi. Mezun öğrenciler adına dereceye giren Fen Bilgisi Öğretmenliği Programı öğrencisi Birsen Kuru bir konuşma gerçekleştirdi.

Öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesinden önce törenin ikinci ve üçüncü bölümünde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, “Konfüçyus’un çok güzel bir sözü var: ‘Bir yıl sonrasını düşünüyorsanız tohum ekin, on yıl sonrasını düşünüyorsanız ağaç dikin, yüz yıl sonrasını düşünüyorsanız insan yetiştirin.’ Trakya Üniversitesi, bu felsefeyle, kurulduğu 1982 yılından bugüne bünyesinden üç üniversite çıkarmayı başarmış ve halihazırda 12 fakülte, 5 enstitü, 6 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu, 1 devlet konservatuvarı ve 30’u aşkın uygulama ve araştırma merkeziyle eğitim hayatına her geçen gün daha kaliteli hizmet sunmak ve daha üstün bireyler yetiştirmek amacıyla çalışmayı sürdürmektedir. Eğitim Fakültemiz de üniversitemiz bünyesindeki en köklü ve geleneği olan bilim merkezlerinden biridir. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi ‘Dünyanın her yerinde öğretmenler toplumun en fedakar ve saygıdeğer insanlarıdır.’ anlayışıyla hareket eden Eğitim Fakültemiz, bu yıl da toplumumuza bu anlayışın temsili fedakar ve saygıdeğer öğretmenler kazandırıyor. Bu fedakar ve saygıdeğer, genç öğretmen adayı kardeşlerimi yetiştirerek bugünlere gelmesinde eşsiz emek ve katkıları olan siz değerli velilerimize şükranlarımı sunuyor ve teşekkür ediyorum. Bizler de üzerimize vazife olan ve dört yıl önce bizlere emanet ettiğiniz kıymetli öğrencilerimizi yetiştirerek bugün sizlere güzide birer öğretmen olarak geri vermenin büyük bir mutluluk ve hazzı içerisindeyiz. Pırlanta gibi gençleri yetiştirdiğiniz için siz değerli velilerimizin tek tek ellerinden öperim. İnşallah topluma, devlete, millete ve sizlere hayırlı birer evlat olurlar. Sözlerime son verirken 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramınızı ve yine içerisinde bulunduğumuz mübarek 3 aylar ile gelecek mübarek Ramazan ayınızı en içten dileklerimle kutluyor ve şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin’in konuşmalarının ardından İngilizce Öğretmenliği, Almanca Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği ve İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümleri mezunu öğrencilere bölüm öğretim elemanları tarafından mezuniyet belgeleri verildi.

Törenin üçüncü bölümünde Bilgisayar Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Zihin Engelliler Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği mezunlarının programı gerçekleştirilirken mezun olan öğrenciler adına Zihin Engelliler Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Gözde Karakoç bir konuşma gerçekleştirdi. Program, Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Rıdvan Canım ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin’in konuşmalarıyla devam etti. Konuşmaların ardından mezun öğrencilere bölüm öğretim elemanları tarafından mezuniyet belgeleri verildi ve program tüm mezun öğrencilerin meslek andını okumasıyla sona erdi.

Bu içerik 16.05.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 5456 kez okundu.