TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU YENİ ÖĞRENCİLERİNE “MERHABA” DEDİ

Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, 2018-2019 eğitim öğretim yılında yeni kayıt yaptıran öğrencileri için, bir oryantasyon programı düzenledi. “Üniversite Yaşamına Uyum Programı”, Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda, geniş bir katılım ve yoğun bir ilgiyle gerçekleştirildi.

Öğretim üyeleri, yeni gelen öğrencilerin danışman öğretim üyeleri ve 1.sınıf öğrencilerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Hatipler, öğrencilik değerleri, iyi bir insan olmanın gerekleri, ülkeye katkı ve artı değerler kazandırma ile çevreye duyarlılık konularına vurgu yaparak, başarılı bir eğitim ve öğretim yılı olması temennisinde bulundu.

Ardından, Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mustafa Filiz, okutulan dersler, danışmanlık ve sınav sistemi ile staj olanakları konusunda öğrencilere bilgi verdi. Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mehmet Arda Yılmaz ise eğitim öğretim müfredatı konusunda açıklamalarda bulunarak öğrencilerin sorularını yanıtladı. Oryantasyon Programı kapsamında, Muhasebe ve Vergi Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Duygu Yücel ve Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Gülüm Burcu Dalkıran’ın öğrencilere bölümleri tanıtmasının ardından, Yüksekokul Sekreteri Erdal Canbay eşliğinde, II. Bayezid Külliyesi, Karaağaç Yerleşkesi ve şehrin diğer tarihi yerleri gezildi.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE BİR LİDERİN DOĞUŞU KONFERANSI

Trakya Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından Milli Mücadele: Bir Liderin Doğuşu Konferansı Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Levent Doğan, Arda MYO Müdürü Prof. Dr. Yeşim Yeş..

DR. ÖĞRETİM ÜYESİ SEDA TAŞ’TAN İKİ YENİ KİTAP

Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Mütercim Tercümanlık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Seda Taş’ın editörlüğünü yaptığı mütercim tercümanlık öğrencilerinin başucu kitaplarından olacak “Çeviribilimde Araştırmalar” ve “Çeviri Üzerine Gözlemler” adlı kitaplar Hiperlink Yayıncılık tarafından yayınlandı.Dr. Öğr. Üyesi Seda Taş, Trakya &Uum..