TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DR. ÖĞR. ÜYESİ AYKUT HALDAN, LİSE ÖĞRENCİLERİNE YABANCI DİLİN ÖNEMİNİ ANLATTI

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölümü Almaca Mütercim Tercümanlık Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Aykut Haldan, TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında, Trakya bölgesinde üç farklı lisede “yabacı dil” konulu söyleşi gerçekleştirdi. Lise öğrencilerinin yabancı dil öğrenimi konusunda farkındalık kazanması ve Mütercim Tercümanlık Bölümleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla yapılan söyleşilerde yabancı dil bilmenin önemini vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Aykut Haldan, “Kendinize yapacağınız en büyük yatırım, bir yabancı dil öğrenmektir” dedi.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında Uzunköprü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Edirne Lisesi’nde bir söyleşiye katılan Almaca Mütercim Tercümanlık Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Aykut Haldan üçüncü söyleşisini Hayrabolu’da gerçekleştirdi. Hayrabolu İmam Hatip Lisesi’nin girişimiyle ilçedeki tüm okulların katıldığı geniş kapsamlı etkinlikte “Yabancı Dilin İnsan Hayatındaki Önemi ve Türkiye’ de Yabancı Dil Eğitimi" konulu söyleşi gerçekleştiren Haldan, “Bir dil bir insan, iki dil iki insan." sözü ile yabancı dil bilmenin insan hayatındaki önemine vurgu yaptı.

Dr. Öğr. Üyesi Aykut Haldan, Türkiye'de yabancı dil eğitimi ile ilgili bilgileri öğrencilerle paylaşarak “Dil bilmenin kariyer yaşamındaki öneminin her geçen gün daha da artacağını göreceğiz. Nasıl ki sadece İngilizce bilmek ekstra bir önem taşımıyorsa, önümüzdeki yıllarda en az üç dil bilmek değerli hale gelecek. Daha iyi bir geleceğin kapılarını açacak başarılı kariyer hayatınız için dil gelişiminize önem vermelisiniz” dedi. Kişinin kendine en büyük yatırımı dil öğrenerek yapabileceğine de dikkat çeken Haldan, öğrencilere dil öğrenme konusunda bazı tavsiyelerde bulundu.
Bu içerik 15 Ocak 2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 674 kez okundu.