TRAKYA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNE BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ

Trakya Ünşversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri ve öğretim üyelerimiz Dr. Öğr. Üyesi Deniz Taşkın ve Dr. Öğr. Üyesi Cem Taşkın ile Tunca Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. İlkay Demiralay’ın akademik danışmanlığı, Mercan Satış ve Servis Hizmetleri Tic. Ltd. Şti.’nin sponsorluğunda OpenZeka firması tarafından düzenlenen yapay zeka algoritmalarının kullanıldığı “OpenZeka MARC” yarışmasının son etabı, 4-6 Mayıs 2018 tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

Yarışmanın ilk iki gününde takımlar pist üzerinde eğitim turları atarak son gün yapılacak yarışmaya hazırlandı. Yarışmanın 2. etabı BOSCH’un ana sponsorluğunda gerçekleştirilirken, otomotiv sektörünün önde gelen markaları ve ulusal basın etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. Takımlar çift yönlü şerit takip etme, trafik levhalarına ve ışıklarına uyma, duran aracın sollanması, yol çalışması alanında ilerleme, yaya geçidi kuralına uyma ve park etme görevleri üzerinden yarıştı. Trakya Üniversitesi takımlarından Cleaf ve M2, yarışmanın ilk etabında gösterdiği başarıyı tekrar ederek Üniversite ligini birinci ve ikinci olarak tamamladı.

Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tolga Muharrem Sakallı, OpenZeka MARC ekibi ve yarışma sponsoru Mercan Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Mercan ile Mercan Satış ve Servis Hizmetleri Ltd. Şti. Müdürü Hüseyin Dönmez, gösterilen başarının ardından, 9 Mayıs 2018’de Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret ederek yarışma süreci bilgi verdi. Ziyarette Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr Yılmaz Çan da bulundu.

Mercan Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Mercan, “Teknolojik yenilikleri yakından takip eden bir şirket olarak bölgemize önemli katkılar sağlayan üniversitemizi ve gençlerimizi destekleyerek ne kadar isabetli bir karar aldığımızı gördük. Yarışmada desteklediğimiz mini otonom aracımızın birincilik ödülü alması hem bölgemiz hem de şirketimiz adına ayrı bir gurur kaynağı oldu. Şirketimizin ve üniversitemizin iş birliğiyle alınan bu başarı bana Türkiye’de yerli otomobilin konuşulduğu bu günlerde yerli araç yazılımlarının, Trakya Üniversitesi’nin katkılarıyla Edirne‘de üretilebileceğini düşündürüyor. Trakya Üniversitemize ve emeği geçen Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.” dedi.

Akademik Danışman Dr. Öğr. Üyesi Cem Taşkın yarışma süreci hakkında bilgiler vererek, “Öğrencilerimiz yapay zekanın bir alt dalı olan ‘Derin Öğrenme’ konusunda 8 gün eğitim alarak NVidia tarafından onaylanan Derin Öğrenme Uzmanı sertifikaları aldı. Ülkemizde bu alanda az sayıda uzman bulunması, mezun olacak öğrencilerimizin iş bulma süreçlerinde önemli bir avantaj olacak. Yarışmaya hazırlanma sürecinde bizlerden desteğini eksik etmeyen sponsorumuza teşekkür ediyoruz. İlimiz açısından da üniversite-sanayi iş birliğinin güzel neticeler aldığını görmek bizi mutlu ediyor.” dedi.

Akademik Danışman Dr. Öğr. Üyesi Deniz Taşkın, “Öğrencilerimiz bu süreçte öğrendikleri teorik bilgileri pratiğe dökebildi. Yarışma sürecinde elde edilen tecrübeyle TÜBİTAK’ın her yıl düzenlediği Efficeny Challenge Electric Vehicle yarışmasına yeni bir kategori olarak eklediği otonom araç kategorisinde de üniversitemizin takımlarına bölüm olarak destek verebilecek düzeydeyiz.” dedi.

Takım lideri Mühendis Selçuk Yazar, “Yaklaşık 5 ay süren yarışma hazırlık sürecinde arkadaşlarımızla bu yeni teknoloji alanında eğitim alma fırsatımız oldu. Ayrıca kendi içimizde yarışmada kullanılan yazılım teknolojilerine hakim olan arkadaşlar tüm gruba eğitimler düzenledi. Tam bir takım ruhuyla hareket ederek sıkı şekilde çalıştık ve ödülü aldık. Buradan kazanılan deneyimin arkadaşlarım için gelecekte çok faydalı olacağına ve onlara iş imkanı olarak farklı kapılar açacağına inanıyorum.” dedi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise “Öğrencilerimizin başarılarıyla her zaman gurur duyuyoruz. Onları tüm alanlarda destekliyoruz. Özellikle teknoloji ve inovasyon alanında yapılan bu başarıyı önemsiyor ve değerli buluyoruz. Bu süreçte hem yeni eğitimlerle kendilerini geliştirdiler hem de geliştirdikleri araçla isimlerini duyurdular. Buradan öğrencilerimizi, hocalarımızı ve emeği geçenleri bir kez daha tebrik ediyorum.” dedi.

Bu içerik 18.05.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1588 kez okundu.