TRAKYA ÜNİVERSİTESİ BALKANLAR’DAKİ TEMASLARINI ROMANYA’DA SÜRDÜRDÜ…

Uluslararasılaşma faaliyetleri kapsamında Balkanlar yolculuğuna devam eden Trakya Üniversitesi, yurt dışı temaslarına hız verdi. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve beraberindeki heyet, Bulgaristan’daki ziyaretlerinin ardından bu kez Romanya’ya geçti. Başkent Bükreş, Mecidiye, Köstence ve Galati kentlerinde önemli temaslarda bulunan Trakya Üniversitesi heyeti, Türkiye ile Romanya arasındaki dostluk ilişkilerine de önemli katkı sağladı.

İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ile hayata geçirilecek projeler ve mevcut iş birliği konularında temaslarda bulunmak üzere Romanya’ya giden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakan Danışmanı ve Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Danışmanı Kamil Kolabaş’tan oluşan Trakya Üniversitesi heyetine, Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan da eşlik etti.

Dört gün süren temaslar süresince Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçiliği, Köstence Başkonsolosluğu, Köstence Ovidius Üniversitesi, Galati Üniversitesi, Bükreş Yunus Emre Enstitüsü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) temsilciliklerini ve Romanya Aşağı Tuna Araştırma Geliştirme Eğitim ve Türk Kültür Merkezi’ni ziyaret eden heyet ayrıca, Türk Maarif Vakfı’nın Bükreş’te açtığı okul ve Köstence Mecidiye’deki Kemal Atatürk Ulusal Koleji yetkilileriyle de görüştü.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve beraberindeki heyet, Romanya temasları kapsamında ilk olarak Türkiye’nin Bükreş Büyükelçiliği’ni ziyaret ederek Büyükelçi Füsun Aramaz ile bir araya geldi. Görüşmede, iki ülke arasındaki iş ve güç birliğinin önemi, bu konudaki imkânların genişletilmesi ve sürdürülebilir hale getirilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Bükreş Büyükelçiliği sonrası Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın Bükreş Ofisi’ni ziyaret eden heyet, burada TİKA Romanya Koordinatörü Yasemin Melez Biçer’le görüştü. TİKA’nın Romanya’da yaptığı faaliyetlerin aktarıldığı görüşmede, Trakya Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilebilecek projeler ele alındı.

Bükreş Yunus Emre Enstitüsü’nü de ziyaret eden, enstitü ve çalışmaları hakkında bilgiler alan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve beraberindeki heyet, Türkiye Maarif Vakfı’nın, Avrupa Birliği sınırları içerisinde açmış olduğu ilk okul olma özelliğine sahip Bükreş'teki Maarif Koleji’ni ziyaret etti. Maarif Koleji’nden mezun olan öğrencilerin yükseköğrenimlerine Trakya Üniversitesi’nde devam etmelerine yönelik iş birliği temaslarında bulunan Üniversite yetkilileri, Trakya Üniversitesi’nin teknolojik ve akademik altyapı imkânları ile sosyal yaşam olanakları hakkında bilgiler aktardı.

Bükreş temasları kapsamında, son olarak Birinci Dünya Savaşı esnasında şehit düşen, 935 vatan evladının yattığı Bükreş Türk Şehitliği’ne giden heyet, aziz şehitlerimizin ruhlarına ettiği duaların ardından Köstence’ye hareket etmek üzere Bükreş’ten ayrıldı.

Bükreş ziyaretlerinin ardından, Romanya’daki en önemli kültür ve eğitim merkezlerinden biri haline haline gelmiş Mecidiye’yi ziyaret eden heyet, Mecidiye Kemal Atatürk Ulusal Koleji’nde öğretmenler ve öğrencilerle buluştu. Trakya Üniversitesi’nin yurt dışı temasları, iş birlikleri ile proje ve çalışmaları hakkında da bilgilendirmede bulunan heyet, öğrencilere başarılı çalışmalarının devamını dileyerek gelecekte kendilerini Trakya Üniversitesi’nde görmekten duyacakları memnuniyeti ifade etti.


Haber: Ali KÜÇÜKOĞLU-Orkun AKMAN
Editör: Sertan ATASOY

Bu içerik 14.01.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 623 kez okundu.