TRAKYA ÜNİVERSİTESİ BALKAN SENFONİ ORKESTRASI’NIN NOTALARINDA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU…

Ülkemizin özgürlüğünün ve bağımsızlığının sembolü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusu, Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrasının notalarıyla yaşanıyor. Ulusal ve uluslararası birçok platformda vermiş olduğu konserlerin yanı sıra özel ve anlamlı günler için hazırlanan konserlerle de büyük beğeni toplayan Balkan Senfoni Orkestrası, birbirinden değerli eserleri Cumhuriyet için seslendirdi.

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer’in şefliğinde gerçekleştirilen konserde, Batı ve Doğu müziğine ait eserlerin yanı sıra türkü ve marşlarla Cumhuriyet Bayramı coşkusu doruğa çıktı.

Bestesi Halit Recep Arman’a, düzenlemesi Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sela Can Dökmeci’ye ait Trakya Marşı ile başlayan konser, İzzeddin Hümâyi Elçioğlu tarafından bestelenen ve İlker Özöztürk tarafından düzenlenen İzmir Marşı ile devam etti.

İki güzel marşla başlayan konserde Aminbay Sapayev’in düzenlediği Fritz Kreisler’in Liebesfreud adlı eserine solist Yasemin Sansı, kemanı ile eşlik etti.

Cumhuriyet ve bağımsızlık ateşinin yakıldığı Anadolu’nun ve gönül coğrafyamız Balkanların güzel türküleri İzmir’in Kavakları, Manastırın Ortasında, Yemen Türküsü ve Vardar Ovası; Salih Kartal’ın düzenlemesi ve solist Yeşim Birgin sesiyle konserde yer aldı.

Yaklaşık 30 yıl sonra işgal altındaki topraklarını geri almak için operasyon başlatan dost ve kardeş ülke Azerbaycan’a da selam gönderilen konserde bestesi Tofig Güliyev’e, düzenlemesi Oğuzhan Balcı’ya ait olan Axşam Mahnısı (Akşam Manisi) adlı eser Prof. Ahmet Hamdi Zafer’in solistliğinde seslendirildi. Konser; bestesinin Üzeyir Hacıbeyli’nin, düzenlemesini Dr. Öğr. Üyesi Sela Can Dökmeci’nin ve solistliğini de Yeşim Birgin’in yaptığı Çırpınırdı Karadeniz adlı eserle son buldu.

Balkan Senfoni Orkestrası’nın verdiği her konserin birbirinden anlamlı ve güzel olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Cumhuriyet Bayramı Konseri’nin de aynı anlam ve güzellikte gerçekleştiğini ifade etti. Büyük zorluklar ve mücadeleler sonucunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının emaneti olan cumhuriyeti; bilim, sanat ve müzikle yüceltmek için durmadan, yılmadan çalışacaklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Tabakoğlu “Balkan Senfoni Orkestramız, sevgili Rektör Yardımcım Ahmet Hamdi Zafer şefliğinde bize cumhuriyet coşkusunu müzikle yaşattılar. Trakya Üniversitesinde cumhuriyet coşkusu bir başka yaşanıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için hazırlamış olduğumuz geleneksel programımızı konserimizle sonlandırıyoruz. Dünyayı etkisi altına alan salgın nedeniyle seyircisiz gerçekleştirdiğimiz bu konseri, inşallah en kısa süre içerisinde hınca hınç dolu salonlarda icra ederiz. Başta Rektör Yardımcım, Konservatuvar Müdürüm ve Orkestra Şefimiz Prof. Ahmet Hamdi Zafer’e ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Cumhuriyet Bayramı coşkusunu hissetmeniz dileğiyle, iyi seyirler…” dedi.

COVID-19 salgını nedeniyle seyircisiz olarak gerçekleştirilen konseri aşağıda yer alan videodan ve sosyal medya hesaplarından izleyebilirsiniz.

Youtube: https://www.youtube.com/user/gelecegekopru 
Facebook: https://www.facebook.com/trakyauniversitesirektorlugu
Twitter: https://twitter.com/gelecegekopru
Instagram: https://www.instagram.com/trakyauniversitesirektorlugu/

Bu içerik 29.10.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 784 kez okundu.