TRAKYA ÜNİVERSİTESİ 5557 ÖĞRENCİSİNİ MEZUN ETTİ

Trakya Üniversitesi, 2018-2019 Akademik Yılı’nda fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarından mezun olan öğrencilerini coşkuyla yeni yaşamlarına uğurladı. 12 Fakülte, 6 Yüksekokul ve 6 Meslek Yüksekokulu’ndan mezun öğrenciler, Trakya Üniversitesi’nin kendilerine kattığı değerler ışığında hayallerine doğru bir adım attı. Trakya Üniversitesi’nin Balkan Yerleşkesi, Ahmet T. Karadeniz Yerleşkesi, Ayşekadın Yerleşkesi, Kosova Yerleşkesi, İsmail Hakkı Tonguç Yerleşkesi, Karaağaç Yerleşkesi ve Sarayiçi Yerleşkesi ile ilçelerdeki okullarda okuyan 5.557 öğrencisi, 02 Mayıs ve 27 Haziran tarihleri arasında mezuniyet heyecanı yaşadı. Mezun öğrencilerin heyecanına ortak olan ve öğrencilerine mezuniyet heyecanını ayrı bir sevinç kaynağı olarak yaşatmak isteyen Trakya Üniversitesi, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı mezunları için Balkan Yerleşkesi’ndeki Kongre Merkezi başta olmak üzere Üniversitemizin ayrı pek çok yerinde bir dizi tören düzenledi. Öğrencilerin ve ailelerin konforu düşünülerek hazırlanan ve öğrenci sayısı fazla okullarda bölümler özelinde birden fazla icra edilen törenlerle birlikte, Trakya Üniversitesi’nde 23 farklı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarından mezun öğrenciler için toplam 33 ayrı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenlerde, Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu, Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Mühendislik Fakültesi, Arda Meslek Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Uygulamalı Bilimleri Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Edebiyat Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, , Fen Fakültesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Tıp Fakültesi’nden mezun olan öğrenciler diplomalarına kavuştu. Balkan Kongre Merkezi’nde yaşanan mezuniyet heyecanı ve sevincine, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Devlet Konservatuarı, Üniversitemiz Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen törenlerle ortak olurken Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, bünyesindeki 75. Yıl Spor Salonu’nda; Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Uzunköprü Meslek Yüksekokulu, Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu ise ilçelerde gerçekleştirdiği törenlerle öğrencilerine mezun olmanın haklı gururunu ayrı ayrı yaşattı.

Konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Trakya Üniversitesi’nin öğrenci odaklı karar alma ve mezuniyet törenlerinde öğrenci ve veli katılımına önem verme perspektifi çerçevesinde pek çok üniversiteden farklı bir anlayışa ve sorumluluğa sahip olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, her birim için ayrı mezuniyet programları ve törenleri düzenlediklerini vurgulayarak, “Bilhassa, evlatları için maddi ve manevi tüm sıkıntıları fedakârca göğüsleyen velilerimizin, bu mutlu güne yakından tanıklık etmek istemeleri en doğal hakları. Bu sebepledir ki, öğrencilerimize ve ailelerimize verdiğimiz değerin bir ifadesi olarak mezuniyet törenlerimizi ayrı ayrı gerçekleştirdik. Ailelerin bu tarihi ve mutlu günü en güzel ve rahat bir şekilde oturarak izleyebilmeleri için öğrenci sayısı yüksek olan fakültelerimizin mezuniyet törenlerini 3’e, 4’e bölerek yaptık. Değerli ailelerimizin bu gururu ve kıvancı doya doya yaşamalarını sağladık. Törenlerimizde, uzak şehirlerde olan veya herhangi bir sebepten ötürü evlatlarının mezuniyetlerine katılamayan değerli ailelerimiz ve yakınlarına da ayrı bir pencere açarak, bu değerli anları Üniversitemizin ‘Facebook’ hesabından canlı olarak yayınladık. Böylece, gelemeyen velilerimize ve yakınlarına da ulaşmaya ve üniversitemizin imkânlarını onlar için de seferber ediyoruz. Ayrıca yaklaşık 2 ay süren mezuniyet törenlerimiz Edirne’nin turizmine de katkı sağlayarak can suyu oldu. Uzun süren mezuniyet törenlerimiz hocalarımızı ve bizler için yorucu olmuş olabilir ancak biz sonuçtan çok memnunuz. Hiçbir hata yapmadan tüm mezuniyetlerimizi, öğrencilerimiz ve ailelerini önceleyerek tamamladık. Mezunlarımızın, bundan sonraki hayatlarında da elde edecekleri başarılarla göğsümüzü kabartacaklarına eminiz. Trakya Üniversitesi ailesinin birer ferdi olduklarını ve üniversitenin kapılarının kendilerine her daim açık olduğunu bir kez daha ifade ediyorum. Edirne’yi ve Trakya Üniversitesini unutmamalarını temenni ediyorum. Atacakları her adımda ve çıkacakları her yolculukta yolları ve bahtları açık olsun.” şeklinde konuştu.

Haber: Ali Küçükoğlu
Editör: Fırat Güngör
Fotoğraflar: Mustafa Topyanak & Umut Kozakoğlu
Bu içerik 29 Temmuz 2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 510 kez okundu.