TRAKYA ÜNİVERSİTESİ, “STUDY IN TURKEY YÖK SANAL FUARI 2021”DE ULUSLARARASI ÖĞRENCİ ADAYLARI İLE BİR ARAYA GELECEK

Trakya Üniversitesi, YÖK tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan “Study in Turkey 2021”e katılarak uluslararası üniversite öğrenci adaylarıyla buluşacak. 27-29 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek sanal fuarda, Trakya Üniversitesinin yanı sıra Türkiye’den 200’den fazla üniversite yer alacak.

Uluslararası üniversite olma hedefiyle, Balkanlar öncelikli olmak üzere yurt dışından gelen öğrenci sayısını her yıl istikrarlı bir şekilde artıran Trakya Üniversitesi, 27-29 Temmuz tarihlerinde “Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2021”de uluslararası öğrencilere seslenecek. 4000’i Balkan ülkelerinden olmak üzere, toplamda 64 farklı ülkeden 5.000 uluslararası öğrencisi bulunan Trakya Üniversitesi, 2023 yılında uluslararası öğrenci sayısını 10 bine çıkarmayı hedefliyor.

COVID-19 salgını sürecinde öğrenci hareketliliğinin olumsuz etkilerinin azaltılması ve Türk üniversitelerinin yurt dışında dijital ortamda tanıtılması amacıyla YÖK tarafından düzenlenen ve www.virtualfair-yok.gov.tr adresi üzerinden gerçekleşecek online fuar kapsamında öğrenciler, uluslararası öğrenci memnuniyeti sıralamasında Türkiye genelinde ikinci sırada yer alan Trakya Üniversitesi ve Edirne hakkında merak ettikleri sorulara yanıt bulma fırsatı yakalayacak. Trakya Üniversitesi fuarda Türkçe, İngilizce, Arnavutça, Sırpça, Bulgarca ve Rusça olmak üzere 6 farklı dilde temsil edilecek. Öğrenciler, fuar süresince geçekleştirilecek interaktif sunumlarla tercih etmek istedikleri fakülte ve yüksekokullar hakkında da ayrıntılı bilgi alabilecek.

Bu içerik 26.07.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 315 kez okundu.