TRAKYA ÜNİVERSİTELİLER, ENGELLİ ÖĞRENCİLERLE KURABİYE YAPTI…

Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri, uygulama etkinlikleri çerçevesinde, Trakya Üniversitesi Armağan Dönertaş Engelli Çocuklar Eğitim Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde eğitim gören gençlerle birlikte kurabiye yaptı. 
Etkinliğin uygulama sorumluları Melisa Serçiler, Nursena Aktaş, Ayça Dörtgöz ve Fatma Tepe, özel öğrencilerle birlikte olmak ve el becerilerine katkı sağlamak amacıyla etkinliği düzenlediklerini belirterek, “Oyun hamuru gibi şekillendirdiğimiz şeker hamurunu kullanarak, Edirne Sosyal Bilimler Yüksekokulu Turizm Bölümü öğrencileri ile Öğr. Gör. Ulviye Gür gözetiminde, Nejla Avcu ve Merve Şenalp kurabiyelerin alt zeminlerini hazırladı. Armağan Dönertaş Engelli Çocuklar Eğitim Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde eğitim gören gençler, hazır getirdiğimiz kurabiyelerin üzerine kalıp yardımıyla istedikleri şekilleri çıkardı. Amacımız üniversite öğrencileri ile birlikte, burada eğitim gören gençlerin kaynaşması, sosyalleşmesi ve el becerilerine katkı sağlamak.” dedi.
Yaklaşık bir saat şeker hamurlarıyla kurabiye yapan gençlerden sonra merkezde eğitim gören miniklerle kurabiye yapımı gerçekleştirildi. Yumuşattıkları şeker hamurlarını minik merdaneler ile açan çocuklar birbirinden renkli kurabiyeleri daha sonra ailelerine ikram etti. Etkinliğe katkılarından dolayı eğitmenler Nail Yurdusev, Esra Nar Bircan Erdaş ve Eyüp Ardalı’ya teşekkürlerini sunan uygulama sorumlusu öğrenciler, çocuklarla keyifli bir gün geçirdiklerini ifade etti.
Bu içerik 13.11.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 883 kez okundu.