TRAKYA ÜNİVERİTESİ’NİN “BİR ÖĞRENCİ DE SEN OKUT” KAMPANYASI HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİNİ BEKLİYOR...

Trakya Üniversitesi Vakfı çatısı altında, 2016 yılında başlatılan ve Edirne’nin tüm dinamiklerini harekete geçirerek başta Edirne Valiliği olmak üzere çok sayıda kurum, kuruluş ve bireysel bağışçının desteğini alan “Bir Öğrenci de Sen Okut” kampanyası, 2023-2024 eğitim öğretim yılında da Trakya Üniversitesi öğrencilerine burs sağlamaya devam ediyor. Kampanya ile 2016-2017 eğitim-öğretim yılında 193 öğrencimize burs verilirken, bu rakam 2017-2018'de 174, 2018-2019'da 231 ve 2019-2020'de ise 215 oldu. Bununla birlikte, pandemi döneminde ülkelerine dönemeyen 125 uluslararası öğrenciye burs sağlandı. 2020-2021 eğitim-öğretim yılında ise uzaktan eğitim nedeniyle burs programına ara vermiş olmasına rağmen, desteğe  ihtiyaç duyan 30 öğrenciye burs verildi. 2021-2022' de 200, 2022-2023' de 250, 2023-2024' de ise 270 öğrenciye destek olmaya devam edildi. 2016 yılından günümüze kadar toplamda 1700'e yakın öğrenciye burs imkanı sağlandı.

Burs miktarlarının ve başvuru sayısının artmasıyla birlikte, hayırsever kişi ve kurumların desteğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduklarını ifade eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Edirne, Anka Kuşu gibi küllerinden doğmaya alışık bir şehirdir. Bu şehir bir araya gelince yüz elli beş gün boyunca kendini savunacak kadar güçlüdür. Bu şehir bir araya gelince Bulgaristan’dan, Yunanistan’dan, Makedonya’dan ve tüm Balkanlar’dan gelen soydaşlarımızı bağrına basacak kadar şefkatlidir. Hoşgörünün ve birlikte yaşamanın örneğini tüm dünyaya göstererek, bunun bir ütopya olmadığını ispat eden Edirne, bugün de dayanışmasını öğrencilerimiz için sergilemeye devam ediyor. Tüm Edirnelileri, gönül coğrafyamız Balkanlar ve tüm kardeş ülkelerimizin yanı sıra ülkemizin dört bir yanından gelen ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi, kendi yavrularımız gibi bağrımıza basmaya davet ediyorum. Bizler için çok küçük sayılabilecek bir tutar, bir kartopunun çığa dönüşmesi gibi büyüyerek öğrencilerimizin yaşamını aydınlatacak. Bu yıl başvuru sayımız önceki yıllara göre daha da arttı, omuzlarımızdaki sorumluluk her geçen gün daha da artıyor. Hedefimiz, şeffaf değerlendirme kriterleriyle belirleyeceğimiz, ihtiyaç sahibi, en fazla sayıda öğrencimize burs verebilmek... Bunun için de, az çok demeden tüm Edirne’yi kampanyamıza bağış yapmaya ve bu işi sahiplenmeye davet ediyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “‘Bir Öğrenci de Sen Okut’ kampanyamızı, öğrencilerimizin eğitim faaliyetlerine destek olarak, rahat bir öğrencilik geçirmelerine olanak sağlamak amacıyla başlattık. Kampanya kapsamında bilhassa gönül coğrafyamız Balkanlar ve dünyanın her köşesinden gelen soydaş ve akraba topluluklarımıza mensup öğrencilerimizi de desteklemeye gayret ediyoruz. Bu yıl, ana vatan gördükleri Türkiye’ye gelerek Trakya Üniversitesi’nde eğitim alan Balkan kökenli öğrencilerimizden, maddi desteğe ihtiyaç duyarak kampanyaya başvuranların %12’sine destek sağlamayı hedefliyoruz. Bunun için de, sesimizin ulaştığı herkesin, ülkemizin ve dünyanın farklı bölgelerinden eğitim amacıyla Trakya Üniversitesi’ne gelen ve maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilerimize vereceği katkı ve uzatacağı yardım eli oldukça önemli. Her yıl, yüksek memnuniyet oranlarıyla “Öğrenci Dostu Şehir” payesi alan Edirne’nin, tüm dinamikleri harekete geçtiğinde oluşacak sinerji, inanıyoruz ki bu iyi niyetli çabayı çok farklı bir boyuta taşıyacak.”

Trakya Üniversitesi’nin “Bir Öğrenci de Sen Okut” burs programına katkıda bulunmak için hesap numaraları;

Türkiye İş Bankası Trakya Üniversitesi Şubesi

Şube Kodu:1301 Hesap No: 12099 IBAN No: TR19 0006 4000 0011 3010 0120 99

Türk Ekonomi Bankası Trakya Üniversitesi Şubesi
Şube Kodu:745 Hesap No: 5086 3474 IBAN No: TR78 0003 2000 0000 0050 8634 74

Bu içerik 20.11.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 9438 kez okundu.