TRAKYA TTO BAŞARI HİKAYELERİ İLE GİRİŞİMCİLİK ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya TTO tarafından Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Fehmi YILDIZ Konferans Salonunda 08 Mayıs 2015 tarihinde "Başarı Hikayeleri ile Girişimcilik" Etkinliği düzenlendi. Etkinlik Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu'nun açılış konuşmasıyla başladı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Agah Sinan Ünsar "Türkiye'de ve Edirne'de Girişimcilik" konulu sunumunu gerçekleştirdi. Toplantıda ikinci olarak söz alan Dekatlon Buzz firmasının kurucusu Samet Ensar Sarı, Sosyal Medya ve Dijital Pazarlamada girişimcilik konusundaki tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

Teknogirişim Sermaye Desteğine başvuru yapan ve başvurusu kabul edilen Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Doktora Öğrencisi Ertaç Paprat konuşmasında destekle ilgili katılımcıları bilgilendirdi. Trakya Üniversitesi Tarımsal Bilişim ve İletişim Teknolojileri (TABİT) Kurucu Ortağı Tülin Akın sunumunda Kadın Girişimciliği konusunu ele aldı.

Öğlen arasının ardından devam eden etkinlikte ilk konuşmacı olan İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necla Öykü İyigün, Bilgi Ekonomisi ve Girişimcilik konusunda sunum gerçekleştirdi. Edirne KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü Uzmanı Cesur Sekmez sunumda KOSGEB'in girişimciliğin gelişmesindeki rolü ve iş birliği olanaklarından bahsetti. Son olarak Trakya Kalkınma Ajansı Edirne Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Işık Ocaklı  Trakya Kalkınma Ajansı Girişimcilik Uygulamaları konusunda sunum gerçekleştirdi.

Bu içerik 11.05.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1656 kez okundu.