ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULUNDAN KLASİK SANATLAR SERGİSİ

Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “2018-2019 Öğretim Yılı Öğrenci Karma Sergisi” Trakya Üniversitesi Millet Kıraathanesi’nde sanatseverlerle buluştu. Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Programı öğrencilerinin hazırladıkları eserlerden oluşan ve geniş bir seçkinin yer aldığı karma sergiye ilginin yoğun olduğu görülürken Hat, Tezhib, Minyatür, Katı’, Kalemişi ve Serbest Desen tasarımlarına kadar farklı tekniklerle hazırlanan pek çok eser, sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 16. yüzyıl Tezhip ve Kalemişi çalışmalarının yanı sıra modern tasarımların da bulunduğu sergide toplam 83 adet eser farklı bir perspektiften sanat meraklılarıyla buluşturuldu.

Öğretim Görevlileri Fatma Dağlı ve Orhan Dağlı öncülüğünde hazırlanan karma sergiyi ziyaret edenler Türk dünyasıyla, Türk ve Osmanlı kültürüyle tanışma fırsatı buldular. Klasik Türk sanatlarının yaşatılması ve gelecek asırlara değerini koruyarak aktarılması için oluşturulan geleneksel sergide ihtişamlı geleneğin en ince yansımaları öğrencilerin sanatı ile buluştu.

Öğrencilerin tarihi ve kültürel birikim ile klasik sanatlara odaklandıkları eserleriyle katkı sundukları sergi; Ayşe Yangın, Beste Bayır, Bora Atalay, Davut Taşdemir, Ebru Pirci, Eda Uçar, Fersan Öztuna, Gizem Nur Gezer, Hilal Ekmekci, İsmail Çay, Merve Güler, Meryem Tüfekci, Nilüfer Eren, Rabianur Sert, Sena Şahin, Serpil Atabey, Sevilay Anbar, Sıla Durhan, Simge Özkan, Sinem Çelebi, Tuğba Kutoğlu, Vural Aktiş, Yaren Tamahkâr, Yasemin Kalkan ve Yeliz Değirmen’in çalışmalarından oluşuyor.

Serginin açılışına Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi Genel Sekreteri ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Semiha Kartal, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Abdullah Taha İmamoğlu, yüksekokul öğretim elemanları, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.




Haber: Ali KÜÇÜKOĞLU
Editör: Fırat GÜNGÖR
Bu içerik 10.06.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 677 kez okundu.