SAĞLIK HİZMETLERi MESLEK YÜKSEKOKULU 2014 -2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MEZUNİYET TÖRENİ

Sağlık Hizmetler Meslek Yüksekokulu 2014 -2015 Eğitim Öğretim Yılı mezuniyet töreni 14 Mayıs 2015 tarihinde Balkan Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Törene Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu,  Sağlık Hizmetler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Jülide Duymaz, Dekanlar, Müdürler,  akademisyenler, veliler ve öğrenciler katıldı. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Üniversitemiz tanıtım filmi izlendi.

Mezuniyet konuşmasını tüm öğrenciler adına okul birincisi Fulya Güllü gerçekleştirdi. Fulya Güllü konuşmasında mezuniyet ile önemli bir süreci geride bıraktıklarını söyleyerek tüm öğrenciler adına ailelere ve hocalarına teşekkür etti.

Sağlık Hizmetler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Jülide Duymaz, Sağlık Hizmetler Meslek Yüksekokulu’nun 1987 yılından beri binlerce öğrenciyi mezun ettiğini ve sağlık sektörüne büyük bir değer kattığını söyledi. Değişen ve gelişen sektöre ayak uydurabilen kişiler yetiştirdiklerini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Jülide Duymaz mezun öğrencilerin sadece bir üniversite diplomasına sahip olmadığını aynı zamanda Trakya Üniversitesi’nden mezun olmanın ayrıcalığını yaşadığını ifade etti.

Mezuniyet töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr Yener Yörük, bu eğitim ve öğretim yılının ilk mezuniyet töreninde bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Rektörümüz “Emekleri sonunda öğrencilerimiz bugün mezun oluyorlar. Mezun öğrencilerimizin çok kolay bir şekilde iş bulacaklarına inanıyorum. Çünkü Ülkemizde sağlık sektöründe yetişmiş iş gücüne çok büyük bir ihtiyaç var. Aynı zamanda mezun öğrencilerimiz Trakya Üniversitesi diploması taşımanın ayrıcalığını yaşayacaklar. Trakya Üniversitesi adı birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında önde gelmektedir. Üniversitemiz bu anlamda güçlü bir sağlık dinamizmine sahiptir. Tıp Fakültemiz, 1000 yatak kapasiteli hastanemiz, Sağlık Bilimleri Fakültemiz, Eczacılık Fakültemiz, Diş Hekimliği Fakültemiz ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz ile sadece Ülkemize değil, Balkanlara ve hatta Avrupa’da sağlık eğitimi veren en önemli kurumlardan birisiyiz.” dedi.

Rektörümüz öğrencilerimizin yetişmesinde büyük emek harcayan hocalarına da teşekkür ederek “Hocalarımız bilgi ve deneyimlerini usta çırak ilişkisi içerisinde öğrencilerimize aktardılar. Günümüzde gelişen ve ilerleyen teknoloji ile branşlaşmanın da önemi arttı. Sağlık Hizmetler Meslek Yüksekokulumuz bu anlamda öğrencilerimize büyük kazanımlar sağladı.” dedi.

Konuşmalardan sonra okul birincisi ve aynı zamanda İlk ve Acil Yardım Programı birincisi Fulya Güllü’ye, mezuniyet belgesini ve hediyesini Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük verdi. Törende ayrıca dereceye giren diğer öğrencilere belge ve hediyeleri protokol tarafından takdim edildi. Tören sonunda tüm öğrencilere mezuniyet belgeleri hocaları tarafından takdim edildi.

Bu içerik 14.05.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 3331 kez okundu.