SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, 9 Mayıs 2018’de, Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Kurucu Müdürü Prof. Dr. Recep Mesut, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erdoğan Bulut ile akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende, Trakya Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesinin ardından, yüksekokul öğrencileri adına okul birincisi ve Anestezi Bölümü öğrencisi Şeyma Ateş bir konuşma yaptı. Ateş konuşmasında gururlu ve mutlu olduklarını belirterek “Bugün ortak bir sevinci paylaşıyoruz. Mezuniyetle birlikte hayatımızın önemli bir dönüm noktasını geride bıraktık. Bizler bu süreç içerisinde amaçlarımıza ulaşmak, iyi bir meslek sahibi olmak, sahip olacağımız mesleklerin sorumluluklarını taşıyabilmek ve faydalı işler yapabilmek adına emek harcadık. Ailelerimiz bu süreçte aramızda mesafeler olmasına rağmen önemli katkı ve destekleriyle yanımızda olduklarını her daim hissettirdi. Başarımızda öncelikle üzerimizde emekleri olan ve aldığımız her kararda arkamızda duran ailelerimizle mesleki eğitimimizin yanında bizlere kendimize ve çevremize güvenmeyi, sevgi ve saygı çerçevesinde iyi ilişkiler kurarak hayata umutla bakmayı öğreten değerli hocalarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. ” dedi.

Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erdoğan Bulut konuşmasında, “Üniversitemiz çatısı altında 29 yıldır varlığını sürdüren okulumuz bugün sağlık hizmetlerinin en kritik alanlarında hizmet veren on programıyla eğitim ve öğretim hayatını sürdürüyor. Bu eğitim öğretim süreci içinde, Trakya Üniversitesi’nden mezun olmanın bir ayrıcalık olduğunu göstermek adına sizlere kendimden bir örnek vermek isterim. Ben de, tıpkı siz öğrencilerimiz gibi bu okulun Odyometri programından 1997 yılında mezun oldum. Bugün sizlerin karşısında bir akademisyen ve okul müdürü olarak bulunuyorum. Trakya Üniversitesi, mesleki ve akademik gelişim anlamında, çok değerli, dinamik bir akademik ve idari kadroya sahip. Diğer taraftan okulumuz, öğrencilerimizin mezuniyet sonrasında da sektörde daha etkin olması için çalışıyor, lisans tamamlama, dikey geçiş gibi eğitim ve süreçlerde öğrencilerimizi destekleyerek, daha faydalı bireyler olması için çalışıyor. Hayal edip kararlılıkla çalıştığınız sürece hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Trakya Üniversiteli olmak sizler için her zaman bir ayrıcalık olacak. Bizler öğrencilerimizin işlerinde hakim, mesleki uygulamalarda yetkin, mevcut değerler çerçevesinde davranış kalıplarına sahip bireyler olması için eğitim programlarımızı sürekli olarak güncelliyor ve yeniliyoruz. Okulumuzun gelecek yıllarda da sektörün eğitsel ihtiyaçlarına cevap verebilmesi için eğitim modellemelerini ve uygulanacak programları şimdiden hazırlıyoruz. Eğitimimizin kalitesini sürekli artırma çabasındayız. Öğrencilerimize Trakya Üniversitesi’nden mezun olmanın haklı gururunu yaşatacak bilgi birikimini kazandırmak için özveriyle katkıda bulunan akademisyen ve idari kadromuza, başta tıp fakültesi olmak üzere üniversitemizin diğer fakülte ve yüksekokullarına, uygulama ve eğitimlerde verdikleri desteklerden dolayı teşekkürlerimi sunarım. Maddi ve manevi her türlü desteği vererek bugünlere getirdiğiniz çocuklarınızla aileleri olarak ne kadar gurur duysanız az. Göğsünüzü kabartan ve bugünü yaşamanıza vesile olan öğrencilerimiz kadar sizleri de tebrik ederim. Öğrencilerimize bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyor, her şeyin gönüllerince olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise “Ailelerimiz için mutlu, heyecanlı ve bir o kadar da gururlu bir gün. Evlatlarımız mezun oluyor. Ailelerimizi ve öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Öğrencilerimizin eğitim hayatları üniversiteyle bitmeyecek, sürekli devam edecek. İşin içerisinde sağlık varsa kutsal bir iş yapacaklar. Bir ihtiyacı, bir derdi kapatıp insanlara hizmet edecekler. Şimdiden çıktıkları yolda kendilerini kutluyor, bahtlarının açık olmasını diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından yüksekokul ve aynı zamanda Anestezi Programı birincisi Şeyma Ateş’e Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun tarafından belge ve hediyesi verildi. Tören, bölüm hocalarının öğrencilerine belgelerini vermesi ve meslek andının okunmasıyla son buldu.

Bu içerik 09.05.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1753 kez okundu.