SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİNDE PLANTAR BASINÇ ANALİZLERİ VE KLİNİK YORUMLAMA ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden mezun adaylara yönelik önemli bir çalıştay gerçekleştirildi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hilal Keklicek tarafından fizyoterapist mezun adaylarına yönelik Sağlık Bilimleri Fakültesinde “Temel Düzey Plantar Basınç Analizleri ve Klinik Yorumlama Çalıştayı” düzenlendi.

Doç.Dr. Hilal Keklicek tarafından, COVID-19 tedbirleri nedeniyle 20 kişilik gruba yönelik olarak düzenlenen 8 saatlik çalıştayda katılımcılar; dinamik ve statik plantar basınç analizlerinin uygulanması, video ve canlı vaka örnekleri ile ölçme-değerlendirme sürecinin güçlendirilmesi, vücut biyomekaniği ve plantar basınç ile ilişkili olarak postural stabilitenin klinik yorumlanması üzerine temel düzeyde bir eğitim aldılar.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Hilal Keklicek “Çağa uygun ve mezuniyet sonrası ücretle alınan bu temel düzey eğitimi mezun adaylarımıza ücretsiz sunmak ve saha istihdamlarında avantajlı hale getirmek amacıyla bu çalıştayı düzenledik. Ayrıca çalıştayda, öğrencilerin teknoloji temelli ölçme–değerlendirme ve yorumlama becerilerini desteklemek amacıyla, ayak ortezi ve ayakkabı tasarımları konusunda referans klinik çıktılar hakkında bilgi verdik. Temel düzey plantar basınç analizleri ve klinik yorumlama çalıştayı, başarılı fizyoterapi mezun adaylarına her yılın son haftasında olacak şekilde tekrar edilecektir.” dedi.

Çalıştayın ikinci ve üçüncü düzey eğitimleri; mezunlara, akademisyenlere ve alanda uzmanlaşmak isteyen klinisyenlere yönelik olarak bahar aylarında gerçekleştirilecektir.

Bu içerik 30.07.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 544 kez okundu.