RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı.

500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kuruluşlar sırasıyla açıklandı.

Rumeli’ye En Çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu dalında ödüle layık görülen Üniversitemiz adına ödülü Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dr. Akkan Suver'den aldı. Rektörümüz konuşmasında “Edirne bir başşehir, Balkanları ve İstanbul’u fetheden bir şehir. Bu şehrin üniversitesi de kendisine misyon olarak Balkanları aldı. Bizim yerleşkelerimizden en büyük olanının ismi Balkan, diğeri Makedonya diğeri de Kosova’dır. Bölgenin en büyük senfoni orkestrasının adı Balkan Senfoni Orkestrası, dergilerimizin adı Balkan, Üniversiteler arası yarışmalarda şampiyon olmuş halk oyunları ekibinin de ismi Balkan Halk Oyunları ekibidir. Trakya Üniversitesi, Balkanlardan 12 ülke ve 61 üniversitenin üyesi olduğu Balkan Üniversiteler Birliği’nin kurucusu ve daimi sekretaryasıdır. Balkanlar için ne yapabiliriz diye hedef almış bir üniversite olarak bu bölgede gezilmedik yer, ulaşılmadık Üniversite bırakmadık. Bilimsel, kültürel ve sanatsal olarak her yere dokunmaya çalışıyoruz. ‘Biz bu topraklara ne yapabiliriz? Elimizden ne gelir?’ düşüncesi içerisindeyiz.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “2650 uluslararası öğrencimizin 2300’ü Balkanlardan. Türkiye’de en çok Balkan uyruklu öğrenciyi bünyemizde barındırmaktan gururluyuz. Bir Öğrenci de Sen Okut kampanyası ile gücümüz yettiği kadar ihtiyaç sahibi öğrencilerimize karşılıksız burs veriyoruz. 2023 yılında uluslararası öğrenci sayımızın 10000 olması için çalışıyoruz. Trakya Üniversitesini ‘Bölgenin Eğitim Kurumu’ yapmaya kararlıyız. Sadece eğitimle değil 1100 yatak kapasitesi ile bölgenin en önemli sağlık kuruluşuyuz. Her geçen gün Balkanlardan gelen hasta sayısını katlayarak arttırıyoruz. Biz bölgede hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu ödülü, Balkanları karış karış dolaşarak ödülü hak etmemizi sağlayan Trakya Üniversitesinin önceki ve şimdiki çalışanları adına alıyorum ve daha çok çalışacağımıza söz veriyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Balkan Folklor Ekibi ödül dağıtımı sırasında yöresel halk oyunlarını sahneledi, çeşitli sanatçılar da şarkılar seslendirdi. Tören sonunda Rektörümüz Tek Rumeli TV’ye röportaj verdi.

Rumeli’nin En’lerinin belirlendiği törende oylama sonucunda ödül almaya layık görülenler:

Rumeli’ye en çok hizmet veren Yerel Yönetici; Atila Aydıner

Rumeli’ye en çok hizmet veren Siyasetçi: Saffet Sancaklı

Rumeli’ye en çok hizmet veren Bürokrat: Serdar Çam

Rumeli’ye en çok hizmet veren Diplomat; Halit Eren

Rumeli’ye en çok hizmet veren Milletvekili; Hüseyin Bürge

Rumeli’ye en çok hizmet veren Bakanı: Mehmet Müezzinoğlu

Rumeli Coğrafyasına en çok yatırım yapan iş adamları: Muharrem Çilek, Tamer Türker, Melek Aras

Rumeli Coğrafyasına en fazla katkı sağlayan kurum: Tika

Rumeli’ye en çok hizmet veren eğitim kurumu: Trakya Üniversitesi Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu

En iyi Rumeli Projesi: Bereket Konvoyu

Rumeli camiasına hizmet veren en iyi gazeteci: Ergün Diler

En iyi Rumeli Sanatçısı; Suzan Kardeş

En iyi Rumeli (Şarkısı); Arif Şentürk Deryalar

En iyi Edebiyatçı: Ayşe Kulin

En iyi Balkan Klibi; Kara Üzüm Salkımı, Rumeli Ekrem

En iyi Balkan Bestesi; Havva Karakaş Göçmen Kızı

En iyi oyuncu; Filiz Ahmet

En iyi sporcu; Naim Süleymanoğlu

Rumeli kültür elçisi; Tek Rumeli Tv

Tek Rumeli Özel Ödülü; Hasan Akgün




Programın tamamı için tıklayınız
Bu içerik 12.02.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 2691 kez okundu.