ROMANYA’DA SARI SALTUK TÜRBESİ ve GAZİ ALİ PAŞA CAMİ ZİYARETİ

Hoca Ahmet Yesevi dervişlerinden olup Hacı Bektaş-ı Veli tarafından yaklaşık 750 yıl önce Balkanlar’a İslam’ı taşımak üzere gönderilen Sarı Saltuk’u anmak üzere Romanya’nın Babadağ şehrinde düzenlenen etkinliğe Bükreş Büyükelçimiz Koray Ertaş, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Köstence Başkonsolosu Uygar M. Sertel, TİKA Koordinatörü Hacı Ahmet Daştan, kongre katılımcıları, Türk ve Tatar Türk toplulukları katıldı.

Daha sonra Dobruca Babadağ’daki Tuna Komutanı Gazi Ali Paşa tarafından 1610 yılında inşa ettirilen ve 1998 yılında Türkiye ve Romanya tarafından ortaklaşa restore ettirilen Gazi Ali Paşa Cami ziyaret edildi.
Bu içerik 11 Eylül 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 299 kez okundu.

ÜNİVERSİTEMİZ "TÜRKİYE’NİN 500 BÜYÜK HİZMET İHRACATÇISI"NDAN BİRİ OLDU

Dünya ticaretinde payı her geçen gün artan hizmet ihracatı ile ilgili Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından yayımlanan “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” araştırmasının sonuçlarında Üniversitemiz sektöründe 8. genel sıralamada 474. olarak büyük bir başarıya imza attı. Üniversitemiz, elde ettiği bu başarıyla İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Bü..

YENİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI VE ÜNİVERSİTEMİZDEN ORTAK ÇALIŞTAY

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Üniversitemiz ev sahipliğinde 16-17 Ocak 2018 tarihleri arasında Roman çocukların eğitime devamlılığını sağlamak amacıyla çalıştay gerçekleştirildi. Üniversitemiz Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu’nda gerçekleştirilen Roman Çalıştayı açılışına Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’in yanı sıra Bakan Müşav..