REKTÖR PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU'NUN LOZAN BARIŞ ANTLAŞMASI'NIN 96. YILDÖNÜMÜ MESAJI

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu belgelerinden olan Lozan Barış Antlaşması’nın imzalanmasının 96. yıl dönümünü idrak ediyoruz.

Türk milletinin her türlü yokluğa ve imkânsızlığa rağmen yazdığı İstiklal destanının uluslararası arenada tescil edildiği antlaşmanın üzerinden geçen 96 yılda, her geçen gün dünyadaki konumunu daha da güçlendiren ülkemiz, gelecek hedeflerine emin adımlarla yürümeye devam ediyor.

Trakya Üniversitesi olarak, Lozan Barış Antlaşması’yla, özellikle Batı Trakya Türkleri adına elde edilen tüm kazanımların takipçisi olmaya devam edeceğimizi bir defa daha ifade etmek isteriz.

Türk tarihi açısından kritik önem taşıyan bu antlaşmanın 96. yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal ve kahraman silah arkadaşlarını rahmetle anıyor, vatanımız ve bağımsızlığımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.
Bu içerik 24 Temmuz 2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 245 kez okundu.

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDEN KAMU-SANAYİ-ÜNİVERSİTE (KÜSİ) İŞ BİRLİĞİNE ÖNEMLİ DESTEK

Trakya Üniversitesi, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası ile Uzunköprü Ticaret Borsası arasında bilgi alışverişini güçlendirmek, Kamu-Sanayi-Üniversite (KÜSİ) iş birliğini geliştirmek ve sürdürülebilir bir diyalog sistematiği oluşturmak, üniversitede üretilen bilgiyi ticarileştirerek ülke ekonomisine katkıda bulunmak, üretim ve hizmet sektörlerinde inovasyon ve AR-GE faaliyetlerini desteklemek amac..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN BİR İLK: “BALKAN-TÜRK TEMEL DRONE EĞİTİMİ”

Uluslararası üniversite olma hedefi doğrultusunda yürüttüğü sistemli çalışmalar ve “Geleceğe Köprü” sloganıyla yola çıkan Trakya Üniversitesi, kapılarını Balkanlar’a açarak uluslararası bir projeye daha ev sahipliği yapıyor. Her geçen gün önemi artan, kuşkusuz Balkanlara can veren kurum ve yapıların başında gelen Trakya Üniversitesi, “Balkan-Türk Temel Drone Eğitimi..