PROF. DR. RECEP MESUT’TAN OSMANLI TARİHİNDE KOSOVA SÖYLEŞİSİ

Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Uluslararası Öğrenciler Ofisi tarafından organize edilen “Osmanlı Tarihinde Kosova” söyleşisinde Prof. Dr. Recep Mesut, Kosova ve Türkiye halklarının tarihsel yakınlıklarından bahsetti.

Dünyanın en genç ülkelerinden olan Kosova ve bağımsızlığını ilk kabul eden ülkelerden olan Türkiye’nin tarihsel süreç içerisindeki ilişkilerinin anlatıldığı söyleşinin moderatörlüğünü Edebiyat Fakültesi Balkan Dilleri Bölümünden ve aslen Kosovalı olan Öğr. Gör. Dr. Esin Ömer Ulukaya üstlenirken Balkan Araştırma Enstitüsünden Öğr. Gör. Sindi Bilibashi ve Uluslararası Kültürel Etkileşim Topluluğu Başkanı Ediz Sojtari de Prof. Dr. Recep Mesut’a soruları ile etkinliğe katkıda bulundular.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinin eski dekanlarından ve kendisi de bir Balkan muhaciri olan Prof. Dr. Recep Mesut’un Türkiye ve Kosova arasındaki tarihsel bağları ve günümüzdeki yakın ilişkileri anlattığı söyleşiyi https://www.youtube.com/watch?v=cIpykYv8ri0 adresinden izleyebilirsiniz.

Bu içerik 28 Temmuz 2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 280 kez okundu.

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NİN YENİ DERGİSİ “KAPU/TRAKYA MİMARLIK VE TASARIM DERGİSİ” YAYIN HAYATINA BAŞLIYOR

Dergicilikte marka olma hedefiyle çalışmalarına devam eden, akademik yayıncılıkta kalitenin çıtasını her geçen gün yukarıya taşıyan Trakya Üniversitesi’nde yeni bir bilimsel dergi daha yayınlanmaya hazırlanıyor. Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi bünyesinde çıkarılacak “KAPU/Trakya Mimarlık ve Tasarım Dergisi” uluslararası hakemli dergi olarak 2021 yılı içerisinde yayın hayatına başlayacak..

YENİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ YENİ ÖĞRENCİLERİ İLE TANIŞTI

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, bu yıl eğitim öğretim hayatına başlayan öğrencileri için çevrim içi olarak uyum programı düzenledi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Trakya Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesinin ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Dekan Prof. Dr. Sedat Üstündağ ve İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa İshak Yıldı..