ÖNDER KADINLAR ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

    Girişimcilik Haftası nedeni ile 12 Kasım 2013 tarihinde İİBF Büyük Konferans Salonunda Trakya Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi(TÜKSAM), İktisat Topluluğu öğrencileri ve ETSO Kadın Girişimciler Kurulu’nun ortak düzenlediği “Önder Kadınlar Öğrencilerle Buluşuyor” temalı panel gerçekleştirildi.

    Kadın girişimcilerin ve öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği etkinliğin açılış konuşmasını yapan İİBF Dekanı Prof.Dr. Derman Küçükaltan, girişimciliğin 21. yüzyılda yenilikleri yakalama, fırsatları değerlendirme ve tüm bunların hayata geçirilme süreci olarak anlamlandırılmaya başladığının belirtti. Genç girişimci adayı öğrencilerin önünde dört farklı girişimcilik alanı olduğuna vurgu yaparak, bu alanların özel sektör, kamu sektörü, sivil toplum kuruluşları ve bireylerin kendi işletmelerini kurarak girişimcilik faaliyetlerini oluşturması olarak açıkladı. Ayrıca Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Girişimcilik Anabilim Dalında Lisansüstü eğitim verdiklerini belirtti. 

    Paneli yöneten Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd.Doç.Dr. Ebru Z. Boyacıoğlu ise TÜKSAM olarak toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanabilmesi, kadın girişimciliğin arttırılması amacı için çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, bu etkinliğin de özellikle kadın ve genç girişimci adayları için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.  Edirne’de kadınların iş yaşamında girişimci, üniversitede akademisyen, sosyal hayatta aktif olduğuna bir şehir olduğunun altını çizerek, genç girişimci adayı öğrencilerimize rol model olabilecek nitelikte kariyerlerinin zirvesine gelmiş iki başarılı kadın öyküsünü birlikte dinleyeceklerini belirtti. Yoğun iş tempoları arasında panelist olarak etkinliğe katılım sağlayan Yunanistan Edirne Konsolosu KaterinaVarvariğu ve ETSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan’a işbirlik ve dayanışmaları için teşekkür etti.

    İlk söz alan Yunanistan Edirne Konsolosu KaterinaVarvariğu, Hukuk eğitiminden sonra diplomasi alanında çalışmaya başladığını, iş hayatında yaşadığı zorlukları, kariyerinde yaşadığı tecrübeleri, mesleğinin ona kazandırdıklarını anlatarak, öğrencilere diplomatlık mesleği ile ilgili detaylı bilgiler paylaştı. Bir erkek mesleği gibi algılanan Diplomatlığın hem kadın hem de erkekler tarafından rahatlıkla yapılacağına vurgu yaparak, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı personelinin yarısının kadın yarısının erkek olduğunu belirtti. Katılımcılara hedefleri doğrultusunda çok çalışarak başarılı olabilecekleri tavsiyesinde bulundu.

    ETSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan ise Sağlık Teknisyeni olmasına rağmen 15 yıl önce kendi işletmesini kurarak yaş-meyve sebze ihracatı yapmaya başladığını belirtti. Tır şoförlüğü de olmak üzere bütün işleri gerektiğinde kendi yaptığını vurgulayarak, çok çalışması sonucunda Edirne’de tek kadın vergi rekortmeni olduğunu, TOBB ve çeşitli Bakanlıklardan Yılın İhracatçısı, Başarılı Kadın Girişimci ödülleri aldığını anlattı. Girişimci adaylarına, kadın olmasından dolayı hiçbir zorlukla karşılaşmadığını, aksine kadınların her işin üstesinden büyük bir başarı ile gelebileceğini vurgulayarak, talepleri halinde öğrencilerimize her konuda destek verebileceğini belirtti.

    Katılımcıların soru ve katkılarının yoğun olarak gerçekleştiği Panel sonunda panelistlere çiçek ve üniversitemiz logolu kahve fincanı takımı hediyeleri İİBF Dekan Yardımcısı Doç.Dr.Adil Oğuzhan, TÜKSAM Müdürü Yrd.Doç.Dr. Ebru Z.Boyacıoğlu, TÜKSAM Yönetim Kurulu üyeleri Yrd.Doç.Dr.Selda Çağlar ve Yrd.Doç.Dr.Filiz Sanal tarafından takdim edildi.

Bu içerik 13.11.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 2134 kez okundu.