ÖĞRETİM ÜYELERİMİZİN KALEMİNDEN ÖNEMLİ BİR KAYNAK ESER

Bilim ve teknolojinin büyük bir hızla ilerlediği günümüzde, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri tarafından Türkiye’de veri analizi ve bilgi teknolojileri alanında önemli bir boşluğu dolduracak ve araştırmacılar ile sosyal bilimler alanında çalışan herkesin mutlaka okuması gereken bir eser yayımlandı.

Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Elif Bengi Ünsal Özberk ile Dr. Öğr. Üyesi Eren Halil Özberk’in yazar kadrosunda yer aldığı, Doç. Dr. Burcu Atar, Dr. Öğr. Üyesi Kübra Atalay Kabasakal ve Dr. Nermin Kıbrıslıoğlu Uysal ile birlikte hazırlanan “R ile Veri Analizi ve Psikometri Uygulamaları” isimli kitap, 2019’un Aralık ayında raflardaki yerini aldı.

Pegem Akademi Yayıncılık etiketiyle, kısa bir süre önce yayımlanan “R ile Veri Analizi ve Psikometri Uygulamaları kitabında” okuyucular R’ın temellerine adım atacak, sık kullanılan istatistiksel analizlerin ve ölçme uygulamalarının R üzerinden nasıl gerçekleştirilebileceğini öğrenecekler. Son yıllarda kullanımı hızla artmakta olan ve biyoistatistikten ekonomiye, mühendislikten tıpa kadar çok çeşitli alanlarda kullanılan R yazılımı ile ilgili hazırlanan, okuyucuların merak ettiği bilgilere kolayca ulaşmasını sağlayacak kitap, Ülkemizde sosyal bilimciler için başucu kaynağı niteliğinde rehber bir eser olacaktır.

R Programlama dilini ayrıntı bir şekilde paylaşan kitap, R dilinin Türkiye'de kullanımını artırmak, geleceğin programlama dillerinden birini Türkiye'deki araştırmacılara tanıtmak ve sosyal bilimcilere temel programlama mantığını açıklamak amacıyla okuyucusuna sunuldu. Kitapta, R programlama diline ait veri yapıları, döngüler, basit ve ileri düzey grafikler ile sosyal bilimlerde sık kullanılan betimsel ve vardamsal istatistik teknikleri, açımlayıcı ve doğrulayıcı faktör analizi ve yapısal eşitlik modelleri üzerinde durulmuştur.

Sosyal bilimciler, araştırmacılar, veri analizi ile ilgilenenlerin başvuracağı kitabın bölüm sonlarında okuyucular, alanında uzman yazarlar tarafından hazırlanan araştırma sorularıyla öğrenilenleri pekiştirebilecek ve çok sayıda örnek kodla akademik çalışmalarına benzersiz katkılar sunabilecekler.

Okuyucusuyla geçtiğimiz ay buluşan kitap; Lisans ve lisansüstü eğitimde araştırmacıların, öğrencilerin ve öğretim elemanlarının derslerine ve çalışmalarına yardımcı olabilecek niteliktedir.

Haber: Ali KÜÇÜKOĞLU
Editör: Sertan ATASOY
Bu içerik 24.01.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 1124 kez okundu.