ÖĞRENCİLERİMİZ MİNİ OTONOM ARAÇ YARIŞMASININ İLK ETABINDA 1. VE 2. OLDU

Üniversitemiz Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri ve öğretim üyelerimiz Yrd. Doç. Dr. Deniz Taşkın ve Yrd. Doç. Dr. Cem Taşkın ile Tunca Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. İlkay Demiralay’ın akademik danışmanlığı, Mercan Satış ve Servis Hizmetleri Tic. Ltd. Şti.’nin sponsorluğunda OPENZEKA firması tarafından düzenlenen yapay zeka algoritmalarının kullanıldığı OPENZEKA MARC yarışmasının ilk etabı 10-11 Şubat 2018 tarihlerinde Bilkent CyberPark Ankara'da gerçekleştirildi.

Yarışmanın ilk gününde takımlar 5'er dakikalık sürede pist üzerinde eğitim turları attı. İkinci gün ise her takım sıralama turuna katıldı. Üniversite liginde yarışan 11 takım arasında yer alan Mercan, M2 ve Cleaf takımlarımız sıralama turunda rakipleri arasında yer alan Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi takımlarını geride bırakarak ilk 4'e giren 3 takım arasında yer aldı. 1 dakika 36 saniyelik süreyle M2 takımı birinci, 1 dakika 50 saniyelik süreyle Mercan takımı ikinci, 1 dakika 55 saniyelik süreyle Cleaf takımı dördüncü olarak yarışa başlamaya hak kazandı.

Sıralama turlarının ardından kıyasıya bir mücadelenin hakim olduğu yarışmada 98.48 saniyelik  süresiyle en iyi dereceyi alan Cleaf takımı birinci olmaya hak kazandı. 110.11 saniyelik bitirme süresiyle M2 takımı ise yarışmayı ikinci olarak tamamladı. Mercan takımının aracı çarpışma sırasında meydana gelen teknik bir hatadan dolayı yarışı tamamlayamadı.

10-11 Şubat 2018 tarihinde yapılan OPENZEKA MARC yarışmasına katılmak üzere Ankara'ya giden öğrencilerimiz yarış öncesinde 09 Şubat 2018 tarihinde Anıtkabir'i ziyaret etti.

Yarış sonrasın 1. olan takım ile yapılan röportajı izlemek için tıklayınız.

Bu içerik 21.02.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 813 kez okundu.