KOSOVA PRİZREN BELEDİYE BAŞKANI MYTAHER HASKUKA’DAN, TRAKYA ÜNİVERSİTESİNE ZİYARET

Trakya Üniversitesi’nin yakın ilişkilerinin bulunduğu Kosova'da, Osmanlı izlerinin en yoğun görüldüğü şehirlerden biri olan Prizren kentinin Belediye Başkanı Mytaher Haskuka, yurt dışı temasları kapsamında geldiği Edirne’de, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz’ı makamında ziyaret etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz’a yeni görevinde başarılar dileyen Prizren Belediye Başkanı Mytaher Haskuka, Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na da Trakya Üniversitesi Rektörlüğü görevine yeniden atanması dolayısıyla tebriklerini iletti. Ziyarette, Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer ve Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Burak İşçimen de yer aldı.

İki ülke arasındaki ilişkiler ve iş birlikleri konularının da ele alındığı görüşmede, Prizren Belediye Başkanı Mytaher Haskuka’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, “Dost, kardeş ülke Kosova, her zaman gönül coğrafyamızın bir parçası olmuştur.  Her platformda, sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. Balkanlar sevdamızı sürdürmeye ve orada yeni gönül köprüleri inşa etmeye kararlıyız. Dün olduğu gibi bugün de Kosova'da yaşayan vatandaşlarımız ve soydaşlarımıza destek olmaya devam edeceğiz. Trakya Üniversitesi olarak her zaman, gönül coğrafyamız Balkanlar'ın yanındayız. Kosova’nın kültür başkenti Prizren Belediye Başkanı Sayın Mytaher Haskuka’ya, nezaket ziyaretleri ve hayırlı olsun dilekleri için teşekkür ediyoruz.” dedi.

Trakya Üniversitesi’nin yürüttüğü faaliyetlerin, Türkiye’nin dış politikasına ve Balkanlar vizyonuna önemli katkılarda bulunduğuna inandıklarını ifade eden Prizren Belediye Başkanı Mytaher Haskuka ise iki ülke arasındaki mevcut bağların ve dostluk ilişkilerinin, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun göreve yeniden atanmasıyla daha ileri bir boyuta taşınacağını düşündüklerini söyledi. Trakya Üniversitesi ve Edirne ile ilişkileri daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini belirten Prizren Belediye Başkanı Mytaher Haskuka, “Yenilenen, tazelenen heyecan ve azminizle ülkelerimiz arasındaki bu yakın ilişki ve iş birliğinin artarak devam edeceğine inanıyoruz. Türkiye ile Kosova arasında ortak bir tarihe dayanan güçlü dostluk ilişkileri mevcut. Birlikte atılacak adımlar ve hayata geçirilecek ortak projeler, kardeş iki ülke arasındaki bu dayanışma ve gönül bağını daha da güçlendirecektir. Trakya Üniversitesi, Kosovalı gençler ve vatandaşlar için her zaman önemli bir eğitim ve sağlık üssü olmuştur. Bu konuda destek ve gayretlerini her daim yanımızda hissettiğimiz değerli Hocamız Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ve bu zorlu yolda önemli bir vazife daha üstlenen kıymetli Prof. Dr. Murat Türkyılmaz Hocamızı tebrik ediyor, kendilerine muvaffakiyetler diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bu içerik 18.09.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 1171 kez okundu.