KEŞAN HAKKI YÖRÜK SAĞLIK YÜKSEKOKULUNDA KÜTÜPHANE VE ÖĞRENCİ OFİSİ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu bünyesinde yapımı tamamlanan Kütüphane ile Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ve Keşan Ticaret Borsası Öğrenci Meclisi Çalışma Ofisi açılışı 27 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Açılışa, Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Keşan Kaymakamı Nuri Özder,  İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Keşan Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay Ahmet Uçar,  Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Alper Arıtan, Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Hakan Akdere, Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Adil Oğuzhan, Keşan Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Kök, Uzunköprü Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi İsmail Kılıç, Keşan Jandarma Komutanı J.Yzb. Abdullah Erdoğan, Keşan Emniyet Müdürü Zafer Akcan, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Ticaret Borsası Başkanı Yusuf Yörük, hayırsever iş adamı Ahmet Yörük, siyasi parti temsilcileri, il genel meclisi üyeleri,  kurum amirleri, oda, borsa ve esnaf odalarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşunda ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Hakan Akdere yaptı. Dr. Öğretim Üyesi Hakan Akdere, “54. Kütüphane Haftası içerisinde okulumuzun bir kütüphaneye sahip olması bizleri çok mutlu etti. Yüksekokulumuzun kütüphane sahibi olmasında emeği geçen Keşan Ticaret ve Sanayi Odasına, Keşan Ticaret Borsası ile bizlere okulumuzu bağışlayan ve yardımlarını hiçbir zaman esirgemeyen Ahmet Yörük Beyefendi’ye teşekkür ederiz. Okulumuzda dört bölüm mevcut ve Hemşirelik Bölümümüze aktif olarak üç yıldır öğrenci alıyoruz. Diğer bölümlerin aktifleşmesi için de tüm çabalarımız sürmektedir. Yüksekokulumuz bünyesinde mevcut 253 öğrencimiz var. Sağlık yönünde eğitim veren bir okula yapılacak her türlü yatırımın tüm ülkeye ve insanlığa katkısı olduğu düşüncesindeyim. İnsan sağlığı şüphesiz hata götürmeyen bir alandır. Bu alanda verilecek eğitimin kalitesini artırmada öğrenciye sunulacak imkânlar da bu doğrultuda önemli hale gelmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle 54. Kütüphane Haftası’nın Ülkemizin eğitim ve kültür hayatının gelişimine katkı sağlamasını diler, saygılarımı sunarım.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “İlk emri ‘Oku’ olan bir medeniyetin mensupları olarak Kütüphanecilik Haftası’nı idrak ettiğimiz bu günlerde çok önemli ve anlamlı bir açılış için toplandık. Üniversitemizin Keşan’da yer alan iki büyük yerleşkesi buradaki hayırseverler tarafından yaptırılarak eğitim hizmetine sunuldu. Trakya insanın önemli bir özelliği olarak yardımsever ve hayırsever olmalarını görürsünüz. Bu iki güzide örnek için Keşan’daki tüm hayırsever kişilere ve Ahmet Yörük Beyefendi’ye teşekkürlerimi sunarım. Bu anlayışların devamı olarak Keşan İlçemizin oda ve borsalarının okullarımıza destek olduklarını görüyoruz. Onların teşebbüsüyle okulumuza bir kütüphane kazandırıyoruz. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası’nın önemli desteklerinin yanı sıra gerçekleştirdikleri örnek uygulama ve faaliyetler de var. İpsala, Keşan ve Uzunköprü’de yer alan yüksekokul öğrencilerimizden oluşan 50 kişilik bir öğrenci meclisleri var. Öğrenci meclisi, birçok faaliyette aktif olarak yer alıyor ve pek çok alanda oda ve borsalarımızla birlikte hareket ediyor. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası tarafından gerçekleştirilen seyahatlere öğrencilerimiz de eşlik ediyor ve girişimcilik eğitimi gibi pek çok organizasyonu birlikte gerçekleştiriyorlar.  Sanayi ve üniversite iş birliklerinin güzel örneklerini burada görüyoruz. Bu önemli katkılarda emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Edirne Valisi Günay Özdemir, Keşan’da eğitim anlamında önemli bir faaliyetin gerçekleştirildiğini ifade ederek “Sivil toplum örgütleri ve yardımseverler Edirne’de, Keşan’da eğitime önemli ölçüde katkı veriyor. Edirne halkı, sosyal sorumluluk anlamında sorumluluğunun bilincinde olan bireylerden müteşekkil. Edirne, sivil toplum örgütleri ve nüfus oranına göre değerlendirildiğinde Türkiye’nin sayılı illerinden biri olduğu dikkati çeker. Bu aynı zamanda Edirne halkının sosyal, kültürel ve ekonomik konulara duyarsız olmadığı gerçeğini de yansıtır. Edirne halkının bu konularda ciddi bir birliktelik ve çaba içerisinde olduğunu görüyor ve bu katkılarının artarak devam edeceğine inanıyorum.” dedi.

Programda, açılış konuşmalarının ardından eğitime yaptıkları katkılarından dolayı iş adamı Ahmet Yörük, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük’e plaket takdim edildi.

Plaket takdiminin ardından söz alan Ahmet Yörük, “Böyle güzel bir günde sizlerle beraber olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Bu organizasyonu gerçekleştiren okul yönetimine,  Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ile Keşan Ticaret Borsası’na ve burada bulunan temsilcilere çok teşekkür ederim.” dedi.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, en güzel mirasın eğitim olduğunu bilen kurumlar olduklarını ifade ederek “Bizler insana yatırım yapıyoruz. İnsana yatırım da eğitimden geçiyor. Odalar ve borsalar olarak üniversitemiz iş birliğinde başlattığımız okulumuza bir kütüphane kazandırma çabasını nihayete erdirmiş bulunuyoruz. Güzel ve anlamlı bir çalışma olduğu düşüncesindeyiz. Burada iki yıl önce bir ilki gerçekleştirdik ve Keşan, Uzunköprü ve İpsala’da bulunan üniversitemiz öğrencilerinden bir meclis oluşturduk. Odalar ve Borsalar Birliği’ne rol model olacak bir çalışma yaptık. Belki de TOBB’da bunu gerçekleştirecek. Üniversite ve sanayi iş birliğinde gençlerimizi geleceğe daha iyi hazırlama düşüncesindeyiz. ” dedi.

Keşan Ticaret Borsası Başkanı Yusuf Yörük, “Ülke olarak sürekli eğitmeli, üretmeli ve planlamalıyız. Eğitime desteklerimiz devam edecek. Başka türlüsünü düşünmüyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu Kütüphanesi ile Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ve Keşan Ticaret Borsası Öğrenci Meclisi Çalışma Ofisi protokol üyeleri tarafından gerçekleştirilen kurdele kesme merasimi ile açıldı.

 

Bu içerik 29.03.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1707 kez okundu.