KAMU HASTANELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN REKTÖR PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU’NA ZİYARET

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen, “Edirne, Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ İlleri 2018 Yılı Verimlilik Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı”na katılmak üzere Edirne’ye gelen Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper ve beraberindeki heyet, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Prof. Dr. Murat Alper’e, Kamu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcıları Selim Bener, Avukat Erol Gökdöl, Sağlık Bakanlığı Verimlilik Daire Başkanı Uzm. Dr. Cihan Döğer ve Avukat Faruk Duymuş ile birlikte Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, Edirne Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. M. İshak Yıldırım ve Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Ali Kaya eşlik ederken, Trakya Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş ve Genel Sekreter Prof. Dr. Cevdet Kılıç da hazır bulundu.

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü’nün Hasta, Çalışan Hakları ve Güvenliği Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen, Edirne, Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ illerinin katılımıyla Edirne İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen “2018 Yılı Verimlilik Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı” vesilesiyle Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile bir araya gelen heyet, Trakya Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin, Edirne ve bölgeye kattığı değerler, akademik çalışmalar, akreditasyon süreci ve projeler hakkında bilgi aldı.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ziyaret sırasında, Trakya Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin Balkanlar’ın en önemli sağlık kuruluşu olarak, Türkiye ve Balkanlar başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden gelen hastalara şifa dağıttığını ifade ederek, bu çatı altında en iyi şekilde sağlık hizmeti verme gayretinde olduklarını ifade etti. Sağlık alanında ülkemizde yaşanan gelişmeler ve güncel konuların da değerlendirildiği ziyarette, Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, eğitim ve öğretimin yanı sıra sağlık alanında da Trakya Üniversitesi’ni ileriye taşıyacak adımları kararlılıkla sürdürdüklerini ifade ederek, “Ülkemizde ilk ve tek olabilecek projeler gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Üniversitemiz, Edirne ve bölgemiz için önemli hizmet ve katkılar sunmaya devam ediyor. Bir yandan hastanemizde hastalara şifa verirken diğer yanda Türkiye’nin en değerli uzmanlarını, hekimlerini yetiştirmek için çabalıyoruz. Sağlık alanında da çok önemli, fark yaratacak projeler üzerinde çalışıyoruz. Sağlam ve emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Balkanlar’dan ve ülkemizin her bölgesinden tedavi amacıyla hastanemize hastalar geliyor. Balkanlar’dan gelen hasta sayımız her geçen yıl giderek artıyor. Tüm bunları yaparken, bölgemizdeki diğer sağlık kuruluşlarıyla da güçlü bir iletişim içinde olmaya özen gösteriyoruz. İl Sağlık Müdürlüğümüz ile de iyi bir iletişim ve koordinasyon içerisindeyiz. Bu iletişimin atarak devam etmesini diliyoruz. Bugün, 4 farklı ilden gelen çok değerli temsilcileri üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Diğer taraftan Genel Müdürümüz Prof. Dr. Murat Alper’in Trakya Üniversitesi mezunu olması bizim için ayrı bir mutluluk vesilesi oldu. Kendisi gibi başarılı mezunlarımızın, tüm öğrencilerimize rol model olmasını diliyorum.” dedi.

Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper ise 1992 yılında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduğunu hatırlatarak, Trakya Üniversitesi’nin gelişimini ve projelerini yakından takip ettiklerini ve bundan büyük gurur duyduklarını belirterek, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti. Ziyaret, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper’e hediye takdimi ve fotoğraf çekilmesiyle son buldu.

Bu içerik 21.09.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1984 kez okundu.