İŞKODRALI MİSAFİRLERİMİZDEN TRAKYA ÜNİVERSİTESİNE ZİYARET

Trakya Üniversitesi Balkan Ülkeleri’ndeki üniversiteler ile ikili ilişkilerini geliştirmeye devam ediyor. Trakya Üniversitesi ve İşkodra Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle Edirne’ye gelen İşkodra Luigj Gurakuqi Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü öğrenci ve öğretim üyelerinden oluşan 55 kişilik grup Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Arnavut öğrencilere Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Soner Hunkan’ın hazırlamış olduğu ve Doç. Dr. Erol Akcan ile Dr. Öğr. Üyesi Süheyla Yenidünya tarafından sunulan geçmişten günümüze Arnavutluk-Türkiye ilişkilerini içiren iki günlük seminer programı verildi.

Arnavut öğrencilerle birlikte Trakya Üniversitesi’ne gelen İşkodra Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Zafer Kıyıcı, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret ederek Arnavut öğrencileri Trakya Üniversitesi’nde misafir ettiği için kendisine teşekkür etti.

Haber: Engin Arda
Editör: Sertan Atasoy
Bu içerik 12 Temmuz 2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 288 kez okundu.

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDEN KAMU-SANAYİ-ÜNİVERSİTE (KÜSİ) İŞ BİRLİĞİNE ÖNEMLİ DESTEK

Trakya Üniversitesi, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası ile Uzunköprü Ticaret Borsası arasında bilgi alışverişini güçlendirmek, Kamu-Sanayi-Üniversite (KÜSİ) iş birliğini geliştirmek ve sürdürülebilir bir diyalog sistematiği oluşturmak, üniversitede üretilen bilgiyi ticarileştirerek ülke ekonomisine katkıda bulunmak, üretim ve hizmet sektörlerinde inovasyon ve AR-GE faaliyetlerini desteklemek amac..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN BİR İLK: “BALKAN-TÜRK TEMEL DRONE EĞİTİMİ”

Uluslararası üniversite olma hedefi doğrultusunda yürüttüğü sistemli çalışmalar ve “Geleceğe Köprü” sloganıyla yola çıkan Trakya Üniversitesi, kapılarını Balkanlar’a açarak uluslararası bir projeye daha ev sahipliği yapıyor. Her geçen gün önemi artan, kuşkusuz Balkanlara can veren kurum ve yapıların başında gelen Trakya Üniversitesi, “Balkan-Türk Temel Drone Eğitimi..