II. ULUSLARARASI OSMANLI İZLERİ SEMPOZYUMU "BALKANLAR"

Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde, Osmanlı Medeniyeti Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (OSMER) tarafından 24-25 Aralık 2021 tarihlerinde "Balkanlar" teması ile “II. Uluslararası Osmanlı İzleri Sempozyumu” düzenlenecektir.

Osmanlı medeniyetine ev sahipliği yapmış, jeopolitik ve jeostratejik konumu nedeniyle tarih boyunca önemini korumuş Balkan coğrafyasında Osmanlı'nın izlerini gün yüzüne çıkarmak ve dünü bugüne, bugünü de yarına aktarmak amacıyla gerçekleştirilecek olan sempozyum kapsamında “Balkanlar’da Osmanlı İzleri” başlığı altında edebiyat, ekonomi, hukuk, kamu yönetimi, mimari, müzik, sağlık, sanat, spor, tarih ve yaşam konuları ele alınacaktır.

Sempozyum doçentlik, atama ve yükseltme kriterlerini karşılamakta olup bilim kurulu çok uluslu olarak oluşturulmuştur. Çift kör hakem sistemiyle değerlendirilerek seçilecek bildiri tam metinleri, sempozyum sonrasında ISBN'li e-kitap olarak hazırlanacak dijital baskısı katılımcılara e-posta ile gönderilecektir.

Covid-19 Salgın koşulları nedeniyle çevrim içi gerçekleştirilecek sempozyum kapsamında ayrıca, sunum yapacak katılımcıların katılım belgeleri PDF formatında e-posta adreslerine gönderilecektir.

ÖNEMLİ NOT: Sempozyum sonrası seçilmiş bildiriler Osmanlı Tarihi ve Osmanlı Medeniyeti ile ilgili çalışmalara katkıda bulunan, alanında özgün araştırmalara yer veren hakemli ve uluslararası bir dergi olan “Osmanlı Medeniyeti Araştırmaları Dergisi”nin (OSMED) sempozyum özel sayısında makale olarak yayınlanabilecektir. (Makalelerin yayımlanmasında söz konusu derginin yayın kurulunun atayacağı hakem görüşü alınması esastır.)

Sempozyum ile ilgili ayrıntılı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz:

https://osmanliizleri.trakya.edu.tr/

ÖNEMLİ TARİHLER

Bildiri özeti son gönderim tarihi: 28 Haziran 2021
Özet kabul bildirim tarihi: 12 Temmuz 2021
Bildiri tam metin son gönderim tarihi: 20 Eylül 2021
Bildiri tam metin kabul tarihi: 25 Ekim 2021
Bu içerik 27.04.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 1027 kez okundu.