HER YÖNÜYLE İPSALA SEMPOZYUMU

Her Yönüyle İpsala Sempozyumu

İpsala ve civarındaki buluntular ışığında bölgedeki kültürel gelişim süreçlerinin önemli izlerini ortaya koyan yerleşimlerin tarihselleştirilmesinin 7500 ve 8000 yılı rahatlıkla aştığı görülmektedir. Bugün Türkiye Trakya'sı sınırları içinde kalan belli başlı koloniler veya kent-devletleri arasında İpsala da bulunuyordu. İpsala, eski bir Trak kentidir. Milattan önce 4. yüzyılda basılmış paraları bulunmuştur. Odrislerin güçlü döneminde onların egemenlik alanı kapsamında, Trak şehirlerinin en büyük ve en mühimlerinden biri olan İpsala aynı zamanda payitahtı. Türkler tarafından fethine kadar binlerce yıldır farklı uygarlıklara ev sahipliği yapan İpsala, Türk hakimiyetine geçtikten sonra Rumeli Eyaletinin Sağkol kazaları içerisinde yer almış, hâlen de Türkiye'nin Yunanistan'a açılan kapısı konumunda bulunmaktadır.

Bu sempozyumun temel amacı, asırlarca farklı uygarlıklara ev sahipliği yapmış İpsala ve yöresi ile ilgili her türlü sosyal, kültürel, ekonomik, coğrafi ve çevresel konuların bilimsel bir ortamda tartışılarak, kayıt altına alınmasını ve sonraki kuşaklara aktarılmasını sağlamaktır. Ulaşılacak bilgi birikimi, kitap bölümü olarak yayınlanacaktır. Bu sayede İpsala ve yöresiyle ilgili yapılacak her türlü araştırma çalışmalarında başvurulacak temel bir bilimsel kaynak eser oluşturulacaktır.
İpsala Kaymakamlığı, İpsala Belediyesi ve Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu işbirliğinde düzenlenen bu sempozyumda İpsala için yazılmış her türlü bilgi ve belgeyi paylaşmak istemekteyiz. Sahip olduğunuz her türlü akademik bilgi birikimini ve İpsala'nın sahip olduğu tarihsel, doğal, sosyal ve kültürel zenginlikleri bu sempozyumda paylaşabilmek ümidiyle katkı ve katılımlarınızı bekliyoruz.

SEMPOZYUM TAKVİMİ

Bildiri özetlerinin gönderilmesi için son başvuru tarihi: 5 Kasım 2019
Kabul edilen bildirilerin ve sempozyum programının katılımcılara iletilmesi: 11 Kasım 2019
Rezervasyonların bildirilmesi için son tarih: 15 Kasım 2019
Sempozyum: 20-22 Kasım 2019
Bildiri tam metinlerinin teslimi için son tarih: 30 Kasım 2019

ipsalasempozyumu@trakya.edu.tr
Özetler web sitesi üzerinden, bildiri tam metinleri ise ipsalasempozyumu@trakya.edu.tr e-posta adresine gönderilmelidir.

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEYAZ ÖNLÜK TÖRENİ DÜZENLENDİ

Trakya Üniversitesi, 2019-2020 akademik yılında Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerine “Beyaz Önlük Giyme Töreni”nde mesleğin ilk adımı olan beyaz önlükleri giydirildi. Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Prof. Dr. Murat Yurtcan, Sağlık Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. D..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE, 2019-2020 AKADEMİK YILI BAŞARI VE YÜKSELTME TÖRENİ COŞKUSU

Trakya Üniversitesi’nde 2019-2020 Akademik Yılı Başarı ve Yükseltme Töreni coşkusu yaşandı. Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende, 2019-2020 Akademik Yılı’nda yükseltme alan akademik çalışanlar için cübbe giyme töreni gerçekleştirildi. Bununla birlikte, bilim, kültür ve spor dünyasına katkı sağlayan öğretim elemanı ve öğrencilere teşekkür..