GÜNÜMÜZ GENÇLİĞİNİN ZİHİN PROBLEMLERİ KONULU ÇALIŞTAY

İnsanoğlunun  anlam  arayışları  insanoğlu  var  olduğundan  beri  vardır.  Bu  arayış insanlık ilerledikçe her asır da farklı bir biçimde tezahür etmiştir.  Her asrın kendine ait bir arayışı ve çözümleri vardır. XIX. yüzyıldan beri Batı’nın diğer medeniyetler karşısında yeni bir güç elde etmesi yani bilginin gücünü idrak ederek tüm dünya milletlerinin gelecek algısını ve yorumunu etkilediği bilinmektedir. Bu güç karşısında Osmanlı İmparatorluğu da kendini sorgulamış yeni çözüm önerileri üzerinde odaklanmıştır. Bu metot arayışlarının cevaplarını ararken de bir yandan sahip olduklarını muhafaza etmeye çalışmış bir yandan bilim ve teknolojik anlamdaki yenilikleri öğrenmeye talip olmuştur. Daha sonra bu arayış süreci Cumhuriyet’le birlikte Türkiye’de de devam etmiştir. Batı karşısında XIX. yüzyıldan beri konumunu korumaya çalışan Türkiye Müslümanları bilimsel yeniliklere açık olmakla birlikte kendi öz ve milli kültüründen taviz vermeden devam etmeyi tercih ettiği bilinmektedir. Bu ilkeyi de kendine temel gaye edinmiştir. Ancak global dünyada her şey çok hızla değişmekte ve  hızlıca  her  şey  tükenmektedir.  Modernizmin  aynı  zamanda  tüketim  çağı  olduğu  ve doğrudan diğer medeniyetleri etkisi altına almaktadır. Modernizm bunu yaparken de özellikle milli kültürlere  yönelik  yozlaştırma eğilimi de  bizzat bilimsel olarak  tartışılmaktadır. Bu anlamda günümüzde Türkiye Müslümanlarının öncelikli olarak kültürel ve dini anlamda yeni soruları ve sorunsalları tartışılmaya başlamıştır. Özellikle gençlerin bu gelişmeler etrafında oluşan yeni sorgu ve sualleri oluşmuştur. Gelişen dünyanın sorularına kendi coğrafyasından cevap bulmak mahiyetinde olan bu çalışma, yeni yöntem ve cevapları tartışmak içindir. Bu nedenle “Günümüz Gençliğin Zihin Problemleri Konulu Çalıştayı” düzenlenme ihtiyacı duyulmuştur. Bu konuda İlahiyat Fakültelerinde Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim da İslam Felsefesi Bilim dalında görev yapan akademisyenlerin geçmiş birikimlerini dikkate alarak gelecek ile ilgili yeni yorumların saptanması için bu çalışma düzenlenecektir.

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDEN KAMU-SANAYİ-ÜNİVERSİTE (KÜSİ) İŞ BİRLİĞİNE ÖNEMLİ DESTEK

Trakya Üniversitesi, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası ile Uzunköprü Ticaret Borsası arasında bilgi alışverişini güçlendirmek, Kamu-Sanayi-Üniversite (KÜSİ) iş birliğini geliştirmek ve sürdürülebilir bir diyalog sistematiği oluşturmak, üniversitede üretilen bilgiyi ticarileştirerek ülke ekonomisine katkıda bulunmak, üretim ve hizmet sektörlerinde inovasyon ve AR-GE faaliyetlerini desteklemek amac..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN BİR İLK: “BALKAN-TÜRK TEMEL DRONE EĞİTİMİ”

Uluslararası üniversite olma hedefi doğrultusunda yürüttüğü sistemli çalışmalar ve “Geleceğe Köprü” sloganıyla yola çıkan Trakya Üniversitesi, kapılarını Balkanlar’a açarak uluslararası bir projeye daha ev sahipliği yapıyor. Her geçen gün önemi artan, kuşkusuz Balkanlara can veren kurum ve yapıların başında gelen Trakya Üniversitesi, “Balkan-Türk Temel Drone Eğitimi..