"GELECEĞİM SENSİN KORO VE ORKESTRASI"NDAN TBMM'DE KONSER...

Edirne'de 17 ilköğretim okulundan seçilen; şan, nota ve enstrüman başta olmak üzere kapsamlı bir müzik eğitimi alan 55 çocuktan oluşan ve Dr. Nilgün Tabakoğlu’nun girişimleriyle Gönül Elçileri-Geleceğim Sensin projesi kapsamında hayata geçirilen "Geleceğim Sensin Koro ve Orkestrası" Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un davetlisi olarak Meclis’te bir konser verdi. 

Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Dr. Öğr. Üyesi Musa Eren İşkodralı, Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Öner Dinç, Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Tan, Öğr. Gör. Sela Can Dökmeci, Arş. Gör. Ümit Çavuş, Öğretim Elemanı Gizem Alkan ve Adnan Sever; 2018 yılının başında uzun ve ciddi çalışmalar neticesinde Edirne’nin dezavantajlı bölgelerindeki 55 yetenekli çocuğu keşfetmesi ile başlayan proje sayesinde yepyeni ufuklar kazanan ve yeni hedeflerle yeniden hayata tutunan çocuklar, 4 ay boyunca kapsamlı bir müzik eğitimini profesyonel ellerden alarak kendilerini geliştirdi.

Başarı ile geçen eğitim süreçlerinin ardından Mayıs 2018’de bir konser veren “Geleceğim Sensin Koro ve Orkestrası” kısa sürede adını ülke genelinde duyurarak dikkatleri üzerine çekti. Koromuzun başarısı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Türkiye’nin 81 ilinde görev yapan valilerin eşlerine örnek proje olarak anlatıldı ve “Geleceğim Sensin Koro ve Orkestrası” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne davet edilerek Ankara’da unutulmaz bir konser verdi.

Koromuzun ismi yurt sınırlarını aşarak Avrupa’da da yankı buldu. “Geleceğim Sensin” projesini temsil eden 7 kişilik orkestra, Türkiye ve dünya çapında bir ilke imza atarak, Strazburg’daki Avrupa Konseyi’nde muhteşem bir konser verdi. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 47 üye ve 5 gözlemci üye olmak üzere 52 ülkeden Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üyesi çok sayıda parlamenterin katıldığı yıllık toplantı sırasında, Strazburg’daki Avrupa Konseyi binasının fuaye alanında bir konser veren Trakya Üniversitesi Geleceğim Sensin Orkestrası, Avrupa’nın kalbinde, Strazburg’da, alaturka enstrümanlarla icra ettiği “Mozart Türk Marşı” ve “Neşeye Övgü” gibi eserlerle birlikte, “Çanakkale Türküsü”nden “Uzun İnce Bir Yoldayım”a, “Nihavent Longa”dan “Vardar Ovası”na, “Drama Köprüsü”nden “Üsküdar’a Gider İken”e kadar bir çok ünlü Türk eserini seslendirerek büyüleyici bir performans sergiledi.

Meclis’in açılışının 99. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle TBMM Tören Salonu'nda gerçekleştirilen konsere TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve eşi Dr. Nilgün Tabakoğlu ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 40 farklı ülkeden Türkiye'ye gelen konuk çocuklar katıldı.

Dünya çocuklarının kendi ülkelerinin danslarını sergilediği ve şarkılarını seslendirdiği performanslarının ardından bir konser veren Koro ve Orkestramız, Prof. Ahmet Hamdi Zafer ve Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Tan şefliğinde seslendirdiği 12 eserle dinleyicilere müzik ziyafeti sundu. 

Konser sonrasında koro ve orkestradaki çocukları ile projenin hayata geçmesinde emeği geçen başta Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve eşi Dr. Nilgün Tabakoğlu’nu tebrik eden Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirerek çeşitli hediyeler verdi.

Henüz bir yıl önce ektikleri tohumun bir ağaca dönüşmesini gururla izlediklerini, bu ağacın uzun yıllar yaşayacak bir çınar olacağına dair inancını ifade eden Dr. Nilgün Tabakoğlu, bu tohuma can suyunu beraberce verdikleri ve gönüllük esasına dayanarak hiçbir beklenti içerisine girmeden bu projeye destek veren herkese teşekkür etti. Dr. Tabakoğlu; projenin ününün kısa süre içerisinde yurt dışına taştığını, Strazburg’da Avrupa Konseyi’nde parlamenterlere bir konser verdiklerini ifade ederek “Avrupa Konseyi’nde tüm dünyaya dil, din ve ırk farkı gözetmeksizin sadece sevgi aşılayarak çocuklarımızın neleri başarabileceğini gösterdik. Bu proje, sevgiyi esas alan kadim medeniyetimizin ruhunda neşv ü nema bulmuştur. Geleceğimizin mimarı çocuklarımızın hayatlarında yepyeni bir çığır açtık ve onların hayatlarına yeni hedefler koyduk. Ve bunları hiçbir maddi beklenti içerisine girmeyen gönül elçilerimizin samimi destekleri sayesinde gerçekleştirdik. İşte, projemizin başarısını getiren de bu samimiyet ve ruh.” dedi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, 23 Nisan 1920 tarihinde milli iradenin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bulunmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğunu paylaşarak “Varlıklarıyla hayatımıza neşe ve renk katan, geleceğimizin teminatı çocuklarımızla önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayesinde başlatılan ‘Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi’ kapsamında uzun süreli temel sanat ve müzik eğitimi alan çocuklarımızdan bir araya gelen ‘Trakya Üniversitesi Geleceğim Sensin Koro ve Orkestrası’ daha önce gerçekleştirdiği önemli yurt içi ve yurt dışı temsillerin ardından Meclis Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop’un davetleri ile başarılarını taçlandırdı. Demokrasinin kalbi ve milli iradenin temsil makamı olan Meclis’te bizler için olduğu kadar çocuklarımız için de tarihi bir an ve gün. Dünyanın 59 farklı ülkesinden öğrencilere kucak açtığımız Edirne’de birbirinden beslenen farklı kültürlerin, çok renkliliğin ve çok sesliliğin merkezi; bilimin, ilimin, teknolojinin, kültürün, sanatın, sporun ve müziğin yuvası olmaya çalışıyoruz. Eşsiz medeniyetimizin parlak nüvelerini öğrencilerimizle paylaşarak coğrafyamızın, bir zamanlar barış, kardeşlik, dostluk ve sevgi kokan o günlerini yeniden yeşertmeye, canlandırmaya çalışıyoruz. Farklılıkların bir ayrılık değil zenginlik olarak görüldüğü Ülkemizde çocuklarımızı ve gençlerimizi milli ve manevi değerlerimiz çerçevesinde eğitmek ve yetiştirmek çok önemlidir.  Bizler bu projeyle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza en imkânsız görünen hayallerin bile gerçekleşmesinin mümkün olduğunu gösterdik. Milletimizin değerli varlığı olan çocuklarımız, toplumumuzun yegâne umududur. Hayal kurmaktan vazgeçmeyen, hayallerinin peşinden giden çocuklarımız, bugün olduğu gibi gelecekte de medeniyetimizin en büyük inşacısı ve mimarı olacaktır. Çocuklarımızın, sağlıklı bir ortamda yetişmeleri, barış ve huzur içerisinde yaşamlarını sürdürmeleri temel amaçlarımız arasındadır. İki farklı ve önemli unsuru bir arada taşıyan, evrensel tek bayram niteliğine haiz ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın, tüm dünya ve Ülkemiz çocukları için kutlu olmasını diliyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve Milli Mücadelede emeği geçmiş Meclisimizin tüm kahraman üyelerini en derin rahmet, saygı ve şükranla anıyorum." dedi.


Haber: Fırat Güngör
Editör: Sertan Atasoy
Fotoğraflar: Mustafa Topyanak
Bu içerik 02.05.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 1144 kez okundu.