EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN “SCRATCH İLE KODLAMA” EĞİTİMİ

Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında Danışman Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Dr. Hakan Güldal ve gönüllü öğrenciler Gözde Yıldırım, Sevil Ersoy, Emine Günay, Ahmet Can ve Mourat Kapza tarafından Edirne Belediyesi ve Trakya Romanları Eğitim Geliştirme ve Kültür Araştırma Derneği ile birlikte İlköğretim seviyesindeki öğrencilere yönelik olarak Dernek Binasında Bilgi Teknolojileri sınıfı oluşturuldu ve  dört haftalık “Scratch İle Kodlama”  Eğitim Programı hazırlandı. 10 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirildi. Programın ilk dersinde öğrenciler gönüllü eğitmenleriyle tanışarak eğitimi içeriği ile ilgili bilgi aldılar. Eğitim boyunca öğrencilere kodlama, algoritma, bilgisayar programlaması gibi güncel konularda ilgi çekme ve farkındalık oluşturulması amaçlı etkinlikler gerçekleştirilecektir.

Bu içerik 13 Nisan 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 102 kez okundu.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..