EĞİTİM FAKÜLTESİ ATATÜRK’Ü “RUMELİ TÜRKÜLERİ” İLE KARŞILADI

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, geleneksel olarak her yıl düzenlediği dönem sonu konserini bu yılkini Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye Cumhurbaşkanı olarak ilk gelişinin anısına gerçekleştirdi . Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanları ve öğrencilerinden oluşan topluluk “Sınıftan Sahneye” isimli konserlerini Flüt Topluluğu, Oda Müziği Topluluğu, Türk Müziği Topluluğu ve Türk Müziği Korosu’nun seslendirdiği parçalarla icra ettiler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 21 Aralık 1930 tarihinde Edirne'ye Cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk kez gelişinin 87. yıl dönümü anısına Atatürk’e ithaf edilen konserde, Rumeli Türküleri'nin yanı sıra Klasik Batı Müziği'nin seçkin örneklerine de yer verildi.  

Edirne’ye ilk kez gelişlerinin 87. yıl dönümü olması münasebetiyle programda, ağırlıklı olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği Rumeli türküleri seslendirildi. Özellikle Ah Bir Ateş Ver, Drama Köprüsü, Trakya Karşılaması, Be Gemici Gemici, Atımı Bayledim Delikli Taşa, Tunca Boylarında Tozdan Dumandan, Drama Köprüsünü Gece mi Geçtin adlı parçaların katılımcılar tarafından coşkuyla karşılandığı ve büyük beğeni topladığı görüldü.

Konser bitiminde Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım, programı hazırlayan Eğitim Fakültesi öğrencileri ile öğretim üyelerine ve programa katkıda bulunan sanatçılara teşekkür ederek çiçek sundu.

Bu içerik 21.12.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 644 kez okundu.