EĞİTİM FAKÜLTESİ ATATÜRK’Ü “RUMELİ TÜRKÜLERİ” İLE KARŞILADI

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, geleneksel olarak her yıl düzenlediği dönem sonu konserini bu yılkini Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye Cumhurbaşkanı olarak ilk gelişinin anısına gerçekleştirdi . Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanları ve öğrencilerinden oluşan topluluk “Sınıftan Sahneye” isimli konserlerini Flüt Topluluğu, Oda Müziği Topluluğu, Türk Müziği Topluluğu ve Türk Müziği Korosu’nun seslendirdiği parçalarla icra ettiler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 21 Aralık 1930 tarihinde Edirne'ye Cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk kez gelişinin 87. yıl dönümü anısına Atatürk’e ithaf edilen konserde, Rumeli Türküleri'nin yanı sıra Klasik Batı Müziği'nin seçkin örneklerine de yer verildi.

Edirne’ye ilk kez gelişlerinin 87. yıl dönümü olması münasebetiyle programda, ağırlıklı olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği Rumeli türküleri seslendirildi. Özellikle Ah Bir Ateş Ver, Drama Köprüsü, Trakya Karşılaması, Be Gemici Gemici, Atımı Bayledim Delikli Taşa, Tunca Boylarında Tozdan Dumandan, Drama Köprüsünü Gece mi Geçtin adlı parçaların katılımcılar tarafından coşkuyla karşılandığı ve büyük beğeni topladığı görüldü.

Konser bitiminde Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım, programı hazırlayan Eğitim Fakültesi öğrencileri ile öğretim üyelerine ve programa katkıda bulunan sanatçılara teşekkür ederek çiçek sundu.

YENİ SULTAN II. BAYEZİD KÜLLİYESİ SAĞLIK MÜZESİ ULUSAL BASININ GÜNDEMİNDEN DÜŞMÜYOR

Üniversitemiz bünyesinde 21 yıldır ziyaretçilerini ağırlayan ve dünyanın en prestijli müzecilik ödüllerinden birinin sahibi olan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, 05 Mayıs 2018 tarihinde rekorlarına bir yenisini daha ekleyerek bir günde 7.500 ziyaretçiyi ağırlamıştı. Her yıl ziyaretçi sayısını istikrarlı bir şekilde artıran, şehrimize gün geçtikçe daha fazla turist kazandıran Sul..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ

Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni, 21 Mayıs 2018’de Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yılmaz Çan, İpsala Teknik Meslek Yüksekokulu Müdürü ve MEYOK Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hayati Arda, Teknik Bilimler Meslek..