EDİRNE’NİN YENİ BULUŞMA NOKTASI: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MERİÇ KENARI SOSYAL TESİSLERİ

Trakya Üniversitesi’nin Meriç Kenarı Öğrenci Sosyal Tesisleri’nde, Sağlık Kültür Spor Daire Başkan V. Yücel Kurtdere ve değerli personellerinin katkılarıyla 2018’in ilk aylarında başlayan yenileme ve dönüşüm çalışmaları, sürdürülebilirlik ilkesiyle, tüm hızıyla devam ediyor. Edirne’ye yıllardır hizmet veren tesisler, yenilenen yüzü, her geçen gün daha da artan hizmet kalitesi ve lezzetli, uygun fiyatlı yemek alternatifleriyle, Edirne’nin en seçkin mekanlarından biri olarak öne çıkıyor. Dönüşümünü “bitmeyen bir yolculuk” olarak tanımlayan tesislerde, planlı adımlarla, yemek kalitesinden fiziksel olanaklara, hizmet niteliğinden menünün zenginleştirilmesine kadar bir çok konuda, müşteri görüşleri de dikkate alınarak çalışmalar yürütülüyor.

Gastronomi alanındaki eğitimi ve uluslararası tecrübesiyle, tesislerdeki dönüşüm çalışmalarına ve ekibe liderlik eden Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı İşletmeler Genel Koordinatörü ve Arda Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Burak İşçimen, hayata geçirilen çalışmalarla ilgili olarak, “Edirne halkının uzun yıllardır ilgi gösterdiği, Anadolu ve Trakya’nın köklü yemek kültürünü müşterilerine sunarken, menüsünü yenilikçi bir yaklaşımla geliştiren tesislerimiz kalite çıtasını daha da yukarıya taşımaya devam ediyor. Hemşehrilerimizin tesislerimize gösterdiği ilgiye, Edirne ve Edirnelilerin layık olduğu bir hizmet anlayışıyla karşılık verebilmek en büyük dileğimiz. Bu amaçla, Nisan 2018’de, hizmet sektöründe Edirne’ye uzun yıllar emek veren profesyonellerle yola çıktık. Onların görüş ve önerilerini dinledik, tecrübelerinden yararlandık. Yeniden yapılandırdığımız tesislerimizde, lezzet ve kaliteyi daha da yukarıya taşıyarak, hizmet standartlarımızı yükselterek, estetiği ön planda tutarak misafirlerimizi etkilemeyi hedefledik.” dedi.

Önümüzdeki dönemde gerçekleştirmeyi planladıkları proje ve etkinliklerden de söz eden İşçimen, “Kısa bir süre sonra tesislerimizde mutfak atölyeleri düzenleyeceğiz. Trakya Üniversitesi öğrencileri, akademik ve idari çalışanlar, Edirne halkı, keyifli atölye çalışmalarımıza oldukça uygun koşullarda katılabilecek. Misafirlerimiz, temin ettiğimiz özel ekipmanlarla, kendi dostlarına, misafirlerine, mutfağımızda davet verebilecek ve birlikte eğitim alabilecek. Gastronomi eğitimi ve Edirne’nin turizmine de katkı sağlamaya devam edeceğiz. Tesislerimiz, yakın zamanda Üniversitemizde faaliyete geçecek Aşçılık Bölümü hocalarının katkılarıyla, festivallere ve ünlü aşçılara ev sahipliği yapacak. Ayrıca, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı’nın ikinci döneminde, öğrencilere yönelik bir yemek yarışması düzenleyeceğimizi de şimdiden müjdelemek isterim.” dedi.

Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Tesisileri Sorumlusu Oğuz Batur ise “Misafirlerimizi, Meriç Nehri’nin kenarında, ormanın tam merkezinde, keyifli bir atmosferde eşsiz bir kahvaltı ile ağırlamaya başlıyoruz. Tesislerimiz günün ilerleyen saatlerinde alakart restoran olarak hizmet veriyor. Bununla birlikte düğünlere ve çeşitli toplantılara da, üstün bir kalite anlayışıyla ev sahipliği yapıyoruz. İyi hazırlanmış menülerimiz ve profesyonel kadromuzla, unutulmaz anlara ev sahipliği yapmaya, misafirlerimize bir aile ortamının huzurunu yaşatmaya devam edeceğiz.” dedi.

Trakya Üniversitesi’nin “Engelsiz Üniversite” sloganıyla çeşitli çalışmalar yaptığını hatırlatan Oğuz Batur, “Engelli dostlarımızın sosyal yaşama katılması bizim için çok önemli. Bu doğrultuda tüm misafirlerimize engelsiz bir tesis vadetmenin mutluluğunu da yaşıyoruz. Tesislerimizin otopark alanında, özel park alanlarının yanı sıra, ihtiyaç halinde yardım istenebilecek butonlar bulunuyor. Fiziki yapının daha da geliştirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bahçede, çocuk parkında, girişlerde, yürüme yollarında akılcı çözümlerle yeniliklerimiz devam ediyor. Kendisine mükemmeli ve yeniliği hedef alan tesislerimizde, her gün daha da iyi bir hizmet sunabilmek için, ekip olarak var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

Bu içerik 21.06.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 3220 kez okundu.