DOÇ. DR. YELİZ YEŞİL’İN YENİ KİTABI YAYIMLANDI

Trakya Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yeliz Yeşil’in “Geçmişten Pandemiye Türkiye'de Kadın ve Eğitim” adlı kitabı Kriter Basım Yayın Dağıtım tarafından yayımlandı. Doç. Dr. Yeliz Yeşil, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret ederek yeni çıkan kitabını takdim etti.

Doç. Dr. Yeliz Yeşil, literatüre önemli bir katkı sağladığı “Geçmişten Pandemiye Türkiye'de Kadın ve Eğitim” adlı kitabında “Türkiye’de Kadın ve Eğitim” konusunu Kadın ve Eğitim, Türkiye’de Kadın ve Eğitim, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Eğitim, Dezavantajlı Grup Olarak Kadınlar, Kız Çocuklarının Okullaşma Oranları, Kırsal Alanda Kadın Eğitimi, Türkiye’de Kadın ve Eğitimle ilgili Verilerin Değerlendirilmesi, Kadın Eğitiminin Arttırılmasına Yönelik Son Yıllarda Uygulanan Faaliyetler, Covid 19, Eğitim ve Kız Çocuklarının Eğitimi, Kadın İstihdamının Arttırılması Açısından Eğitimin Önemi, Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi İçin Eğitimin Önemi, Kadın Girişimciliği ve Eğitim, Yerel Yönetimler ve Kadın Eğitimi, Kadın Kooperatifleri ve Kadın Eğitim alt başlıkları ile ele alıyor.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi olarak kadınların her alanda olduğu gibi eğitim ve iş hayatında da öncelediklerini ve desteklediklerini belirterek “Kadın istihdamı açısından ülkemizde en yüksek orana sahip kurumlardan biri olan Trakya Üniversitesinin başarılı kadın akademisyenlerinden Doç. Dr. Yeliz Yeşil Hocamızın kaleme aldığı bu değerli eser, kadın ve eğitim konusunda farklı açılardan yaklaşırken aynı zamanda alana da önemli katkılar sağlıyor. Bu disiplinde araştırma yapacaklar için kaynak niteliğindeki bu eserden ötürü değerli hocamızı tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dilerim.” dedi.

Bu içerik 25.11.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 446 kez okundu.