DOÇ. DR. YELİZ YEŞİL, “VIVUS 2020: RESEARCH CHALLENGES AND DEVELOPMENTAL OPPORTUNİTİES” KONFERANSINDA KONUŞMACI OLARAK YER ALDI

Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yeliz Yeşil, geçtiğimiz günlerde düzenlenen “VIVUS 2020: Research Challenges and Developmental Opportunities” konulu e-konferansa konuşmacı olarak katıldı. Konferans kapsamında, "Analyzing Activities For Increasing Women Employment In Rural Areas In Turkey" başlıklı bir konuşma gerçekleştiren Doç. Dr. Yeliz Yeşil, Slovenya Naklo Biyoteknik Merkezi’nin katkılarıyla düzenlenen konferansta, Türkiye’de kırsal kalkınma gündemi ve yaklaşımları ile kırsal alanda kadının güçlendirilmesine yönelik yürütülen proje ve çalışmaları anlattı. 

Uzmanlık ve çalışma alanı dezavantajlı gruplar ve sosyal politikalar olan, bu alanda da pek çok bilimsel yayın kaleme alan Doç. Dr. Yeliz Yeşil, çevre politikaları ve sürdürülebilir kalkınma amacıyla düzenlenen konferansta, kırsal alanda kadın faaliyetlerinin ve iş kollarının güçlendirilmesi ile kadın girişimciliğinin ön plana çıkarılması konusunda katılımcılara bilgiler verdi. Türkiye’de kadınların, kooperatifler yoluyla güçlendirildiği ve istihdamının artırılmasına yönelik proje ve çalışmalarla desteklendiğinin altını çizen Doç. Dr. Yeliz Yeşil, Naklo Biyoteknik Merkezi Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Franc Vidic’in davetiyle konuşmacı olarak yer aldığı konferansta, bu konuların büyümeye ve ülke ekonomisine olan katkılarından söz etti. 

Daha önce Slovenya’ya giderek, Dr. Franc Vidic ile kadın girişimciliği ve mesleki gelişim konularında eğitim ve çalışmalar gerçekleştiren Doç. Dr. Yeliz Yeşil, konferans kapsamında ayrıca, Slovenya ve Türkiye arasında kadınlara yönelik yürütülen çalışmaları da karşılaştırma olanağı bulduğu ve oldukça verimli bir toplantı gerçekleştiği bilgisini paylaştı.
Bu içerik 30.11.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 620 kez okundu.