DOÇ. DR. DENİZ MERTKAN GEZGİN’DEN AİLELERE MEDYA OKURYAZARLIĞI EĞİTİMİ

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Mertkan Gezgin, Hatice Erkurt Anaokulu tarafından düzenlenen “Medya-İnsan İlişkisine Diyalektik Bir Bakış” isimli seminer kapsamında veliler ile buluştu.

Hatice Erkurt Anaokulu Müdür Yardımcısı Nilüfer Yılmaz’ın yürütücülüğünü üstlendiği, bir e-Twinning projesi olan “Children’s Media Country” projesi kapsamında ebeveynlerle çevrim içi etkinlikte bir araya gelen Doç. Dr. Deniz Mertkan Gezgin, günümüzün popüler konularından ve yeni becerilerinden biri olan dijital okuryazarlık ve medya okuryazarlığı hakkında bilgiler paylaştı.

Velilerin ve proje ortaklarının katılımı ile gerçekleşen seminerde medyanın tanımı, özellikleri, gücü ve toplum üzerindeki etkisi hakkında bilgiler aktaran Doç. Dr. Deniz Mertkan Gezgin, medya okuryazarlığı konusunda ailelere ipuçları vererek bu alanda alacakları eğitimin önemine değindi. Eğitimde “Neden medya okuryazarı olmalıyız, medya okuryazarlığı neden önemlidir?” gibi sorular üzerinde duran Doç. Dr. Deniz Mertkan Gezgin, son olarak ailelerden gelen soruları cevapladı.
Bu içerik 07 Nisan 2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 481 kez okundu.

YENİ GERİ DÖNÜŞÜME 3 BİN 740 KİLOLUK KAĞIT ATIK DESTEĞİ

Trakya Üniversitesi Uzunköprü Meslek Yüksekokulu ve Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi tarafından 3 bin 740 kilogram kâğıt atığı geri dönüşüme kazandırılarak yaklaşık 68 ağacın kesilmesi önlendi...Trakya Üniversitesi ve Teknik Masura Kâğıt Fabrikası arasında sağlanan iş birliği ile kâğıt atıklar yeniden ekonomiye kazandırılıyor. Kaynakların verimli kullanımı, maliyetlerin azaltılarak israfın &oum..

SIRADAKİ HEDEF TOKYO PARALİMPİK OYUNLARI

Üniversitemizin Gururu Milli Sporcularımız Ecem Taşın ve Tuğba Gülşah Konuş Antalya’dan Madalyayla Döndü Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi ve Geleneksel Sporlar Topluluğu öğrencileri Ecem Taşın ve Tuğba Gülşah Konuş, Antalya’da yapılan IBSA Görme Engelliler Uluslararası Para Judo Turnuvası’nda önemli bir başarıya imza attılar. Tokyo Paralimpik hazırlık turnuvası olan IBSA Gö..