DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ BEYAZ ÖNLÜK GİYME TÖRENİ

Üniversitemiz Diş Hekimliği 2015 -2016 Eğitim Öğretim Yılı Beyaz Önlük Giyme Töreni 20 Kasım 2015 tarihinde Türkan Sabancı Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Dekanlarımız, İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Mustafa Ertekin, akademik ve idari personel, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Üniversitemiz tanıtım sunumu izlendi. Törende Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Aysu Güler, öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştirdi.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kemal Özdemir yaptığı konuşmasında, bu yıl Fakülte olarak ilk kez öğrenci aldıkları öğrencilerin hocaları ile birlikte fakültede birçok ilki yaşayacaklarını söyledi. Prof. Dr. Ali Kemal Özdemir, Diş Hekimliği Fakültesi’nin akademisyenleri ve altyapı olanakları ile göz doldurduğunu söyleyerek  “Bugün bu mutlu törenin yıllar sonra beraber mezuniyetini de yaşayacağız.” dedi ve öğrencilere Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi’ni tercih ettikleri için teşekkür etti.

Açılışta konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük,  bu önemli günde Diş Hekimliği Fakültesi olarak bir ilkin yaşandığını söyledi. Öğrencilere seslenen Rektörümüz, “Fakültemizin ilk öğrencileri olarak sizler bizim ilk göz ağrımızsınız.” dedi. Rektörümüz, Sağlık alanında çok güçlü olan Üniversitemizin Diş Hekimliği Fakültesi ile sağlık hizmetlerinin son halkasını da tamamladığını söyledi. Öğrencilerin bu zorlu ve uzun yolda ilerleyerek sağlık ordusuna katılmalarının önemli olduğunu söyleyen Rektörümüz, Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerini ve ailelerini tebrik etti.

Ardından Başta Rektörümüz olmak üzere törene katılan protokol tarafından öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi. Törenin ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.   
Bu içerik 20.11.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 4327 kez okundu.