ÇILGIN TÜRK NAMIK EKİN, TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE…

Kırdığı rekorlarla dünya çapında adından söz ettiren Emekli SAT komandosu ve Judo Antrenörü Namık Ekin, Trakya Üniversitesi Su Altı Topluluğu tarafından organize edilen söyleşide tecrübelerini ve bilgilerini öğrencilerle paylaştı.

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezi’nde yapılan söyleşide; SAT eğitiminde yaşadıklarını, kırdığı rekorlarını ve eğitmenlik deneyimlerini anlatan Namık Ekin yaptığı rekor denemelerinde Türk Silahlı Kuvvetlerinde aldığı eğitimin önemine değinerek “Ben, tüm bu rekorları dünyanın en zor askeri eğitimlerinden olan SAT kursunda edindiğim tecrübeler sayesinde kırıyorum. 277 kişi başladığımız kursu, ancak 40 kişi bitirebildi. Mersin’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yüzmem, İstanbul Boğazı’nı yüzerek geçmem burada aldığım eğitim sayesinde.” dedi. Ekin yeni hedefinin 7 gün 7 gece su altında kalarak dünya rekorunu kırmak olduğunu da belirtti.

Namık Ekin’in konuşmasının ardından hediye takdimi ile etkinlik son buldu.

Haber: Engin Arda
Editör: Fırat Güngör
Fotoğraf: Engin Arda
Bu içerik 26.04.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 578 kez okundu.