BÜYÜKELÇİ VOLKAN TÜRK VURAL’DAN VEDA ZİYARETİ

Gine’ye atanan Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Volkan Türk Vural, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na veda ziyareti gerçekleştirdi…

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Volkan Türk Vural, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na veda ziyareti gerçekleştirdi. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Gine Büyükelçisi olarak atanan Büyükelçi Vural’a eş güdüm içerisindeki çalışmalarından ve Trakya Üniversitesinin Balkanlar perspektifine desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 13 Şubat 2021’de Gine Türkiye Büyükelçisi olarak atanan Volkan Türk Vural, veda ziyaretleri kapsamında Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz da bulundu.

Büyükelçi Volkan Türk Vural’a yeni görevinde başarılar dileyen Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, üç yıl boyunca başarıyla sürdürdüğü Edirne Temsilciliği görevinde Trakya Üniversitesi ile eş güdüm ile çalıştıklarını ifade ederek “Büyükelçimizle üç yıldır büyük bir uyum içinde ve koordineli olarak çalışıyorduk. Kendisi bizim Balkanlar denizindeki yelkenimize rüzgâr oldu. Şimdi de onun girişimleri sayesinde yelkenimizi Gine’ye açacağız ve bu ülkede de uzmanlığımızı güçlendireceğiz. Kendisi ile var olan güzel dostluğumuz budan sonra da devam edecek. Büyükelçimizin, Edirne’de göstermiş olduğu başarıyı Gine’de de devam ettireceğine inanıyoruz.” dedi.

Trakya Üniversitesinin Türkiye’nin Balkanlar politikasında önemli bir yer tuttuğunu; eğitim, sağlık, kültür başta olmak üzere birçok alanda Balkanlara can suyu verdiğini ifade eden Büyükelçi Volkan Türk Vural, görev süresi boyunca kendisine vermiş olduğu desteklerden ve ortak çalışmalardan ötürü Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na ve ekibine teşekkür etti.

 

Bu içerik 01.03.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 736 kez okundu.