BULGARİSTAN TÜRKLERİNİN ÖNEMLİ İSMİ PROF. DR. İSMAİL CAMBAZOV’UN VEFATI

Bulgaristan Türk-Müslüman toplumunun önemli fikir adamlarından gazeteci, araştırmacı-yazar ve akademisyen Prof. Dr. İsmail Cambazov, 22 Mart 2020’de vefat etmiştir.

Bulgaristan’da hukuk fakültesini bitiren ilk Türk olmasının yanı sıra Sofya Yüksek İslam Enstitüsü'nün kurucuları arasında da yer alan Prof. Dr. Cambazov, Bulgaristan’ın krallık, komünizm ve demokrasi dönemlerine şahitlik etmiştir.

Bulgaristan Türklerinin fikir ve eylem insanı Prof. Dr. İsmail Cambazov’a Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine sabır ve baş sağlığı dileriz.

Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu
Trakya Üniversitesi Rektörü
Bu içerik 22 Mart 2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 753 kez okundu.

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NİN 20 YATAKLI YENİ SOLUNUM YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ HASTA KABULÜNE BAŞLADI

Bölgenin en büyük ve en donanımlı hastanesi olan Trakya Üniversitesi Hastanesi, 20 yataklı yeni “Solunum Yoğun Bakım Ünitesi”ni hizmete açtı. Hasta kabulüne başlanan 20 yataklı yeni Solunum Yoğun Bakım Ünitesi ve kısa süre önce hizmete giren 10 yataklı yeni Dahili Yoğun Bakım Ünitesi ile birlikte, 12’si negatif basınçla izole bir şekilde hazırlanan toplam 30 yeni yoğun bakım yatağı, ventilat&ou..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NE YENİ BİR FAKÜLTE DAHA: KIRKPINAR SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Trakya Üniversitesinin en eski akademik birimlerinden biri olan Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Resmî Gazete’de yayımlanan kararla fakülte kimliği kazandı. Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun, alınan bu karar sonrası fakülte statüsüne dönüşmesi ile Trakya Üniversitesi bünyesindeki fakülte sayısı da 14’e yükseldi. Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı fak&u..