BULGARİSTAN RUSE ANGEL KANCHEV ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ ÜNİVERSİTEMİZİ ZİYARET ETTİ

Bulgaristan Üniversiteleri arasında en iyi 5 teknik üniversiteden biri olan ve Bulgaristan Rusçuk kentinde yer alan Ruse Angel Kunchev Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Velizara Pancheva ve Yabancı Öğrencilerden Sorumlu Müdür Prof. Krasimir Martev 19 Haziran 2017 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret ettiler.

Ruse Angel Kunchev Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Velizara Pancheva ise Üniversitelerinin Tuna Rektörler Konferansı üyesi ve Avrupa Üniversiteler Birliği, Visegrad Üniversitesi Derneği, Balkan Üniversitesi Derneği gibi uluslararası kuruluşların düzenli üyesi olduğunu, 28 Avrupa ülkesi ile imzalanan 200'den fazla ikili anlaşma ile Bulgaristan üniversiteleri arasında en çok yurt dışı anlaşması olan üniversitesi olduklarını ve 9000 civarında öğrenciye sahip olduklarını belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Trakya Üniversitesini tanıtarak Ruse Angel Kunchev Üniversitesinin Bulgaristan’ın önemli üniversitelerinden biri olduğu, tarihi açıdan beraber yaşamış ve ortak geleneklere sahip iki balkan üniversitesinin çok daha yakın iş birliği içerisinde olması gerektiğini ve daha önce hiçbir ortak anlaşma yapılmamasının şansızlık olduğunu ama bundan sonra önemli ortak projeler yapabileceklerini vurguladı.

Ayrıca Prof. Dr. Velizara Pancheva Trakya Üniversitesinin çok modern bir üniversite olduğunu ve Balkanların en büyük hastanesine sahip olduğunu, özellikle Erasmus+ Programı ile Sağlık Fakültesi öğrencilerine staj imkanı sağlanmasının iyi olacağını belirtti. Erasmus+ Programı dışında yakın gelecekte yapılabilecek ortak projeler geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

İki üniversite arasında “Üniversiteler Arası İkili Anlaşma” “Mevlana” ve “Erasmus+ Programı” içeren üç anlaşma Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Prof. Dr. Velizara Pancheva tarafından imzalandı. Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun ve Dış İşleri Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz da katıldı.

Konuk heyet, TUTAGEM ve Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

ÜNİVERSİTEMİZ "TÜRKİYE’NİN 500 BÜYÜK HİZMET İHRACATÇISI"NDAN BİRİ OLDU

Dünya ticaretinde payı her geçen gün artan hizmet ihracatı ile ilgili Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından yayımlanan “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” araştırmasının sonuçlarında Üniversitemiz sektöründe 8. genel sıralamada 474. olarak büyük bir başarıya imza attı. Üniversitemiz, elde ettiği bu başarıyla İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Bü..

YENİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI VE ÜNİVERSİTEMİZDEN ORTAK ÇALIŞTAY

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Üniversitemiz ev sahipliğinde 16-17 Ocak 2018 tarihleri arasında Roman çocukların eğitime devamlılığını sağlamak amacıyla çalıştay gerçekleştirildi. Üniversitemiz Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu’nda gerçekleştirilen Roman Çalıştayı açılışına Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’in yanı sıra Bakan Müşav..