BULGARİSTAN RUSE ANGEL KANCHEV ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ ÜNİVERSİTEMİZİ ZİYARET ETTİ

Bulgaristan Üniversiteleri arasında en iyi 5 teknik üniversiteden biri olan ve Bulgaristan Rusçuk kentinde yer alan Ruse Angel Kunchev Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Velizara Pancheva ve Yabancı Öğrencilerden Sorumlu Müdür Prof. Krasimir Martev 19 Haziran 2017 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret ettiler.

Ruse Angel Kunchev Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Velizara Pancheva ise Üniversitelerinin Tuna Rektörler Konferansı üyesi ve Avrupa Üniversiteler Birliği, Visegrad Üniversitesi Derneği, Balkan Üniversitesi Derneği gibi uluslararası kuruluşların düzenli üyesi olduğunu, 28 Avrupa ülkesi ile imzalanan 200'den fazla ikili anlaşma ile Bulgaristan üniversiteleri arasında en çok yurt dışı anlaşması olan üniversitesi olduklarını ve 9000 civarında öğrenciye sahip olduklarını belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Trakya Üniversitesini tanıtarak Ruse Angel Kunchev Üniversitesinin Bulgaristan’ın önemli üniversitelerinden biri olduğu, tarihi açıdan beraber yaşamış ve ortak geleneklere sahip iki balkan üniversitesinin çok daha yakın iş birliği içerisinde olması gerektiğini ve daha önce hiçbir ortak anlaşma yapılmamasının şansızlık olduğunu ama bundan sonra önemli ortak projeler yapabileceklerini vurguladı.

Ayrıca Prof. Dr. Velizara Pancheva Trakya Üniversitesinin çok modern bir üniversite olduğunu ve Balkanların en büyük hastanesine sahip olduğunu, özellikle Erasmus+ Programı ile Sağlık Fakültesi öğrencilerine staj imkanı sağlanmasının iyi olacağını belirtti. Erasmus+ Programı dışında yakın gelecekte yapılabilecek ortak projeler geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

İki üniversite arasında “Üniversiteler Arası İkili Anlaşma” “Mevlana” ve “Erasmus+ Programı” içeren üç anlaşma Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Prof. Dr. Velizara Pancheva tarafından imzalandı. Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun ve Dış İşleri Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz da katıldı.

Konuk heyet, TUTAGEM ve Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

YENİ SULTAN II. BAYEZİD KÜLLİYESİ SAĞLIK MÜZESİ ULUSAL BASININ GÜNDEMİNDEN DÜŞMÜYOR

Üniversitemiz bünyesinde 21 yıldır ziyaretçilerini ağırlayan ve dünyanın en prestijli müzecilik ödüllerinden birinin sahibi olan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, 05 Mayıs 2018 tarihinde rekorlarına bir yenisini daha ekleyerek bir günde 7.500 ziyaretçiyi ağırlamıştı. Her yıl ziyaretçi sayısını istikrarlı bir şekilde artıran, şehrimize gün geçtikçe daha fazla turist kazandıran Sul..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ

Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni, 21 Mayıs 2018’de Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yılmaz Çan, İpsala Teknik Meslek Yüksekokulu Müdürü ve MEYOK Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hayati Arda, Teknik Bilimler Meslek..