BUA YÖNETİM KURULU ÜYELERİ, BİRLİĞİN GELECEĞİNİ KONUŞTU

Balkan Üniversiteler Birliğinin Selanik ev sahipliğinde gerçekleştirilen BUA 5. Toplantısı ilk gününde BUA Yönetim Kurulu üyesi olan Dönem Başkanı Selanik Aristoteles Üniversitesi, Kalıcı Sekreterya ve Daimi Yönetim Kurulu üyesi Trakya Üniversitesi, Tetova Üniversitesi, Bükreş Üniversitesi rektörler düzeyinde ev sahibi üniversite rektörü Prof. Dr. Pericles A. Mitkas başkanlığında bir araya geldi.
 
Toplantıda BUA’nın resmi kimlik kazanması noktasında hazırlanan “Birlik Statüsü” gündem maddesi olurken BUA üyelerinden gelen öneriler, yapılması istenen değişiklikler ve BUA üyeliği talebinde bulunan üniversiteler değerlendirildi. Balkan Üniversiteler Birliği Başkanlığı seçiminin ülke rotasyon usulüyle sıradaki ülkenin üyeleri tarafından önerilen üniversitenin Genel Kurul’a sunulmasıyla gerçekleştirilmesine, sıradaki ülkede uygun bir adayın olmaması durumunda ise Başkanlığın rotasyondaki diğer ülkeye geçmesine, ülkelerin listesi sona erdiğinde ise rotasyonun aynı sırayla yapılmasına karar verildi.
 
Toplantıda ayrıca Yönetim Kurulu’nun beşinci üyesinin belirlenmesi noktasında kurulun önereceği 3 asil üyenin Genel Kurul’a sunulmasına ve Genel Kurul’a katılan üyelerin salt çoğunluğuyla 5. üyenin 3 yıllığına seçilmesi konusunda hemfikir olundu. BUA Tüzüğü’nde yer alan kriterleri taşımayan fakat BUA’nın içerisinde yer almak isteyen üniversitelerin ise Yönetim Kurulu ve Genel Kurulun onayını takiben kısmi üye statüsünde birlikte yer almalarına, fakat oy kullanma haklarının olmamasına ve herhangi bir komitenin üyesi olamayacaklarına ve indirimli aidat ödemelerine karar verildi. Toplantı ile birlik içi sorun oluşturabilecek tüm meseleler karara bağlanmış oldu. Bu sayede birlik geleceğe daha güvenli ve güçlü ilerliyor.
 
Haber: Nurgül Sarsılmaz
Editör: Fırat Güngör
Fotoğraflar: Umut Kozakoğlu
Bu içerik 06.08.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 538 kez okundu.