BUA YILLIK TOPLANTISI SELANİK’TE, ARİSTOTELES ÜNİVERSİTESİ EV SAHİPLİĞİNDE BAŞLADI

Balkan üniversiteleri arasında birlik ve beraberlik ruhuna uygun sosyal, kültürel ve akademik iş birliğini artıran, bölge sorunlarına çözüm önerileri üreten ve Balkanlarda bilimin gelişimine ışık tutan Balkan Üniversiteler Birliğinin (BUA) 5. Toplantısı Selanik Aristoteles Üniversitesi ev sahipliğinde “Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin Balkan Bölgesinde Uygulanması: Üniversitelerin Rolü” başlığı altında başladı. Toplantıda, 10 Balkan ülkesinden 37’si BUA üyesi, 9 aday Üniversite olmak üzere 46 Balkan Üniversitesi ve toplamda 168 katılımcı yer aldı.

Balkan Üniversiteler Birliği Kalıcı Sekretaryası ve Yönetim Kurulu Daimi Temsilciliğini yürüten Trakya Üniversitesi, BUA Toplantısı’na Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Demir, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Gençler, Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Enver Erdinç Dinçsoy, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Emre Atılgan, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Yalçın Kaya, Doç. Dr. Oğuzhan Erdem, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Meltem Okur Dinçsoy, Öğr. Gör. Sezgin Kondal, Öğr. Gör. Nurgül Sarsılmaz, Öğr. Gör. Kıvanç Ada ve Bilg. İşl. Umut Kozakoğlu’ndan oluşan Trakya Üniversitesi heyetinin yanı sıra Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör ve Rektör Yardımcıları ile beraberindeki heyetler katıldı.

Haber: Nurgül Sarsılmaz
Editör: Fırat Güngör
Fotoğraflar: Umut Kozakoğlu

Bu içerik 06 Ağustos 2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 332 kez okundu.