BUA’DA BİR İLK: ALT ÇALIŞMA GRUPLARI BİR ARAYA GELDİ

Balkan Üniversiteler Birliğinin kapsam ve çalışmalarının genişlemesi ve nitelik bakımından toplantıların akademik bir özellik içermesi amacıyla çalışmalara başlandı. Balkan Üniversiteler Birliğinin sadece Rektörler Toplantısı şeklinde olmaması, BUA’ya üye üniversitelerin dekanlarını, müdürlerini, akademisyenlerini ve hatta öğrencilerini de bir araya getirmesi yönünde yapılan vurgular ve planlar dâhilinde BUA 2019 Selanik Toplantısı’nda BUA üye üniversitelerinin tıp fakültesi dekanları Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun başkanlığında bir araya gelerek öğrenci değişim programları ve bu programların daha aktif kullanımı, Balkan Tıp Birliği, tıp eğitimi odaklı ortak programlar, lisans ve lisansüstü seviyelerde güncel gelişmeler, tıp araştırma merkezleri ve Bükreş’te düzenlenecek 6. Balkan Üniversiteler Birliği Toplantısının ilk gününün Balkan Tıp Çalıştayı olarak belirlenmesi konu başlıkları üzerinde fikir birliğine varıldı.

BUA İktisat Fakülteleri alt grubu ise Selanik Aristoteles Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Grigoris Zarotiadis başkanlığında bir araya gelerek şu konularda fikir birliğine varıldı:

1. Bölgedeki çeşitli krizlerin erken çözülmesinin gerekliliğinin yanı sıra sosyal ve ekonomik alanlarda var olan eşitsizliklerin ve kritik durumların öngörülmesi,

2. Bölgedeki kültürel, sosyo-ekonomik ve politik bağlardan hareketle ortak ilerici, gelişimsel bakış açıları geliştirmek,

3. Çeşitli sorunların olumlu bir şekilde çözülmesi için sosyo-ekonomik ve siyasal bilimlerin kullanılması ve yerel yönetişim, sosyal ortaklar, Ar-Ge, ekonomik ve ticari kurumlar düzeyinde sosyal ve çevresel olarak sürdürülebilir bir gelecek için iş birliği planlarının harekete geçirilmesi.


Haber: Nurgül Sarsılmaz
Editör: Fırat Güngör
Bu içerik 07.08.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 517 kez okundu.