“BİLİMSEL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER” İLE “SOSYAL SORUMLULUK ETKİNLİKLERİ” DERSLERİ HAKKINDA DUYURU

Üniversitemiz Edirne Merkez birimlerinde öğrenim gören lisans programları öğrencilerine yönelik olarak toplumsal ve kültürel gelişmelerine katkı sağlamak için bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal etkinlikler ile diğer çalışmalara katılımlarını teşvik etmeyi amaçlayan “Bilimsel ve Kültürel Etkinlikler” ve “Sosyal Sorumluluk Etkinlikleri” adında iki ders Trakya Üniversitesi Senatosunun da uygun görüşüyle Üniversite (Alan Dışı) Seçimlik Ders Havuzuna eklenmiştir.

Üniversitemizde Bilimsel ve Kültürel Etkinlik Tespit Komisyonu tarafından uygun görülerek önceden dersi alan öğrencilere duyurulacak olan etkinlikler söz konusu dersler kapsamında sayılacak olup,  bu dersler için vize, final ve bütünleme sınavları yapılmayacaktır. Derslerin Başarı Notu, etkinliklere katılım sayısına göre değerlendirilecektir.

Edirne Merkezde öğrenim gören lisans programı öğrencilerimiz, 2019-2020 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı kayıt yenileme haftasında bu dersleri Üniversite Alan Dışı Seçimlik dersler kapsamında “BKE102 Bilimsel ve Kültürel Etkinlikler-II” ve “SSE102 Sosyal Sorumluluk Etkinlikleri-II” olarak seçebileceklerdir.

Derslere ilişkin önemli hususlar;

1-Öğrencilerimiz Bilimsel ve Kültürel Etkinlikler dersine ilişkin etkinlikleri https://bkeders.trakya.edu.tr/ adresinden takip edilebilecektir. Sosyal Sorumluluk Etkinlikleri dersinin etkinlikleri ise dersten sorumlu öğretim elemanı tarafından öğrencilere ayrıca duyurulacaktır.
2- Bilimsel ve Kültürel Etkinlikler dersine katılımlar, ilgili salon giriş ve çıkışlarında elektronik ortamda öğrenci kimliği okutma ya da Trakya Üniversitesi e-yoklama uygulaması ile kayıt altına alınacaktır.
3-Katılımın belirlemesinde öğrencinin etkinliklere giriş veya çıkış saati esas alınacak olup, etkinlikten 30 dakika önce elektronik ortamda kayıtlar alınmaya başlanacak ve etkinlik başladıktan 15 dakika sonra sona erecektir.
4-Dersler kontenjanla sınırlı olup, Bilimsel ve Kültürel Etkinlikler dersi için 600 kontenjan, Sosyal Sorumluluk Etkinlikleri dersi için ise 120 kontenjan belirlenmiştir.
5-Derslerin başarı notu hesaplaması aşağıdaki şekilde yapılacaktır:

(1 – 4) katılım için FF,
(5 – 6) katılım için FD,
(7 – 8) katılım için DD,
(9 – 10) katılım için CC,
(11) katılım için CB,
(12) katılım için BB,
(13) katılım için BA,
(14) katılım için AA, harf notu olarak değerlendirilecektir.
6-Derslerin değerlendirilmesi ve yürütülmesine ilişkin yönergelere https://oidb.trakya.edu.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.
Bu içerik 22 Ocak 2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 724 kez okundu.

TÜSİAD GENÇLİK EKİBİNDE BİR TRAKYA ÜNİVERSİTELİ: ELİF FEYZA NUR USTA

Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde mezun olan Edirne Trakya Üniversitesi Eczacılık Öğrencileri Birliği - Edirne Trakya Üniversitesi Pharmaceutical Students Association (ETUPSA) Başkanı Elif Feyza Nur Usta, TÜSİAD Gençlik Ekibi’nde Trakya Üniversitesini ve Edirne’yi başarıyla temsil ediyor. Mart ayında Yeditepe Üniversitesi ev sahipliğinde İstanbul’da d&uum..

KOSOVA PRİZREN BELEDİYE BAŞKANI MYTAHER HASKUKA’DAN, TRAKYA ÜNİVERSİTESİNE ZİYARET

Trakya Üniversitesi’nin yakın ilişkilerinin bulunduğu Kosova'da, Osmanlı izlerinin en yoğun görüldüğü şehirlerden biri olan Prizren kentinin Belediye Başkanı Mytaher Haskuka, yurt dışı temasları kapsamında geldiği Edirne’de, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz’ı makamında ziyaret etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz’a yeni görevinde başarılar dileye..

ROMAN DERNEKLERİ YÖNETİCİLERDEN REKTÖR ERHAN TABAKOĞLU’NA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Trakya Roman ve Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TROYDEM) ve Edirne Hurda Toplayıcıları Yardımlaşma Derneği yöneticileri, ikinci kez Trakya Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti. TROYDEM Başkanı Erkan Makas ve Başkan Yardımcısı Mutlu Çekiç ile Edirne Hurda Toplayıcıları Yardımlaşma Derneği Başkanı İbrahim Merdin’in yer aldığı ziyarette dernek y..

REKTÖR PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU, DİRİLİŞ POSTASI YOUTUBE KANALINDA TRAKYA ÜNİVERSİTESİNİ ANLATTI

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Diriliş Postası Haber Müdürü Muhammed Şimşek’in sunduğu “Yarının Manşeti” isimli programa konuk oldu. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun Trakya Üniversitesinin uzaktan eğitime geçiş süreci, salgınla mücadeledeki çalışmaları ve Balkanlar vizyonuna dair birçok konuya değindiği programı aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.