BİLİM ŞENLİĞİ’18 GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Daire Başkanlığına bağlı Bilişim ve Teknoloji Topluluğu tarafından düzenlenen “Bilim Şenliği’18” 29 Nisan 2018 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından topluluk Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi, Cem Taşkın açılış konuşması yaptı.  Dr. Öğr. Üyesi, Cem Taşkın "Bu yıl 8’sini düzenlemiş olduğumuz Bilim Şenliğine daha çok kendi alanında girişimcilik örneği sergilemiş arkadaşlarımız konuşacak. Sizlere bilgi birikimlerini tecrübelerini aktaracak. Yeni Dünya üzerinde yeni ekonomik düzende girişimcilik ve girişimcilerin üretmiş olduğu ürünlerin rolü çok fazladır. Bizler ülke olarak bu bağlamda gençlerin ürünler ortaya koymasına ihtiyaç duymaktayız. Bilgi teknolojileri konusunda fikri olan ve bu fikri hayata geçiren kişilerin ülke ekonomisine ciddi anlamda katkı söz konusudur. Bu bağlamda sizlerin de yeni ürünler üretme ve ülke ekonomisine katkıda bulunma şansımız çok yüksektir." dedi.

Açılış konuşması ardından Resul Caner Yıldırım “Google Design Sprint: A Methodolgy for Better Product” , Yağmur Vardar “Dijital Pazarlamanın Evrimi”, Ertaç Paprat “Bir Ürün Olarak: Yazılım”, Kadir Can Kırkoyun “Bir Start Up Hikayesi: Scode” ve Mert Şenyüz, Zafer Çalışır, Doğan Can Beşkazak "Bitcoin & Blockchain” sunumlarını gerçekleştirdi.

Etkinlikte ayrıca fuaye alanında algoritma ve 10 parmak klavye yarışması, VR, Playstation ve satranç turnuvaları düzenlendi ve sürpriz çekilişler yapıldı.

Etkinliğin sonunda TUBITET ekip üyeleri, konuşmacılara TEMA bağışlarını ve hediyelerini takdim etti ve Fuaye alanında gerçekleşen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.
Bu içerik 30.04.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 782 kez okundu.