BALKAN ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ 5. TOPLANTISI SONA ERDİ

“Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin Balkan Bölgesinde Uygulanması: Üniversitelerin Rolü” başlıklı konferans ve “Yükseköğretimde Kalite Kontrolü Çalıştayı”nın da gerçekleştirildiği Selanik Aristoteles Üniversitesi ev sahipliğinde Balkan Üniversiteler Birliği 5. Toplantısı başarıyla tamamlandı. Toplantıda, 10 Balkan ülkesinden 37’si BUA üyesi, 9 aday Üniversite olmak üzere 46 Balkan Üniversitesi ve toplamda 168 katılımcı yer aldı.

Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) Başkanı Prof. Dr. Rolf Tarrach, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) Genel Sekreteri Büyükelçi Michael Christides BUA ile yapılabilecek iş birliklerini konuştuğu ve tecrübelerini aktardığı toplantıya Türkiye Yükseköğretim Kurulu Kalite Komitesi Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, İstanbul Üniversitesinden Rektör Prof. Dr. Mahmut Ak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Oral Öncül, Prof. Dr. Metin Ünver; İstanbul Teknik Üniversitesinden Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tayfun Kındap, Prof. Dr. Cafer Özkul, Doç. Dr. Ebru Dülekgurgen; Namık Kemal Üniversitesinden Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Doç. Dr. Aşkın Koyuncu; Kırklareli Üniversitesinden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neziha Musaoğlu; İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinden Rektör Prof. Dr. Mehmet Bulut; Sağlık Bilimleri Üniversitesinden Prof. Dr. Sadrettin Pençe, Prof. Dr. Güner Karatekin, Dr. Öğr. Üyesi Halime Hanım Pençe iştirak etti. Balkan Üniversiteler Birliği Daimi Sekretaryası ve Daimi Yönetim Kurulu Üyesi olan Trakya Üniversitesinden, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Demir, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Gençler, Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Enver Erdinç Dinçsoy, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Emre Atılgan, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Yalçın Kaya, Doç. Dr. Oğuzhan Erdem, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Meltem Okur Dinçsoy, Öğr. Gör. Sezgin Kondal, Öğr. Gör. Nurgül Sarsılmaz, Öğr. Gör. Kıvanç Ada ve Bilg. İşl. Umut Kozakoğlu katıldı.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu toplantı ile ilgili yaptığı açıklamada “Balkan Üniversiteler Birliği her geçen gün gelişiyor, kuvvetleniyor ve Balkanların sorunlarına yönelik çözüm önerileri üretiyor. Balkanlardaki üniversiteleri bilim, kültür ve sanat şemsiyesi altında birleştirdiğimiz gibi Avrupa’nın diğer önemli birlikleriyle de iş birlikleri geliştiriyoruz. Selanik Aristoteles Üniversitesi ev sahipliğinde çok güzel bir organizasyona imza atıldı. Bir sonraki dönem başkanımız Bükreş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mircea Dumitru önderliğinde de birliğimizin daha da gelişeceğine inancımız tamdır. Trakya Üniversitesi Balkanlar ile ilgili her konuda inisiyatif almaya ve tüm gücüyle Balkanlara hizmet etmeye hazır olduğunu buradan güçlü bir şekilde yeniden vurguluyorum.” dedi.

Trakya Üniversitesinden BUA’da Bildiri Yağmuru
Trakya Üniversitesi, Sürdürülebilir Kalkınma başlıklı Balkan Üniversiteler Birliği Toplantısına bildirileri ile de damga vurdu. Trakya Üniversitesi akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Meltem Okur Dinçsoy “Üniversitelerin Yerel ve Ulusal Ekonomilere Katkısı: Trakya Üniversitesi” Doç. Dr. Emre Atılgan “Başarılı Bir Proje Yönetiminin Üç C’si: Deneyimlerden Bir Açıklama” Doç. Dr. Oğuzhan Erdem “Edirne’de Üniversite-Sanayi İş Birliği” Prof. Dr. Yalçın Kaya “Mahsul Gelişiminde ve Kesin Tarımcılıkta Yeni Teknolojiler” Dr. Öğr. Üyesi Enver Erdinç Dinçsoy “Balkan Bölgesinde Sürdürülebilir Gelişim İçin Bölgesel Poliçeler” Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir “Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Akreditasyonu” başlıklı bildirileri ile toplantıya önemli katkılar sundu.

Haber: Nurgül Sarsılmaz
Editör: Fırat Güngör
Fotoğraflar: Umut Kozakoğlu
Bu içerik 15 Ağustos 2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 339 kez okundu.